Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ισχυρή στήριξη στη Λευκωσία” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον ΠτΔ ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει τη Λευκωσία στο Κυπριακό και είναι έτοιμη για πρωτοβουλίες και στήριξη παρείχε και στο θέμα των υδρογονανθράκων. Σε άλλο ρεπορτάζ ” αναφέρει ότι γυναίκα οδηγός καταγγέλθηκε 81 φορές από δύο κάμερες της τροχαίας στη Γρίβα Διγενή και ότι άλλοι 33 οδηγοί καταγγέλθηκα περισσότερες από 15 φορές. Αλλού αναφέρει ότι με εντολή του Τζον Χούρικαν πληρώθηκαν στον ELA τα 800 εκατομμύρια από το 1 δις που συγκεντρώθηκε μέσω της αύξησης κεφαλαίου στην Τρ. Κύπρου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Κατονόμασαν τους δουλεμπόρους”  γράφει ότι συνελήφθησαν ο συγγενής του `εγκέφαλου`, ο καπετάνιος και ο γιος του, ο μηχανικός και ένα μέλος του πληρώματος σε σχέση με την υπόθεση των 345 Σύρων που εντοπίστηκαν σε βάρκα ανοικτά της Πάφου.
Αλλού προβάλλεται η ομιλία του ΠτΔ στη ΓΣ των ΗΕ και η αναφορά του ότι το μόνο σχέδιο που υπάρχει για τον ίδιο είναι η επανένωση της Κύπρου. Επίσης η “Α” αναφέρει ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη τερμάτισε την εργοδότηση της ιδιαιτέρας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Και τώρα τι γίνεται” αναφέρει ότι οι Σύροι που διασώθηκαν από την ΚΔ δεν θέλουν άσυλο και προκαλούν πονοκέφαλο στις αρχές. Αλλού προβάλλει τις εξελίξεις στην υπόθεση του Χρ. Χριστοδούλου και την παραδοχή του σε έξι κατηγορίες χθες στην διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας. Επίσης στην πρώτη της σελίδα αναφέρει ότι η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για διαγραφή χρέους 1 δις της Κυβέρνησης προς την ΚΤ έναντι εκτάσεων χαλίτικης γης θα δώσει ανάσα στο δημόσιο χρέος.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Στη φυλακή λόγω γραφειοκρατίας” και αναφέρει ότι σε κίνδυνο βρίσκονται δεκάδες μικροεπιχειρηματίες λόγω της `ανικανότητας` του κράτους να δώσεις λύσεις σε ζητήματα όπως ο συμψηφισμός των υποχρεώσεών τους προς το κράτος. Αλλού αναφέρει ότι μετά την έκθεση του Γενικού ελεγκτή γίνονται σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις διευθυντών στον ΚΟΤ. Επίσης αναφέρει ότι ο Χρ. Χριστοδούλου παραδέχτηκε φοροαποφυγή και ετοιμάζεται νέο κατηγορητήριο με βάση και νέα στοιχεία από την Ελλάδα.

Cyprus Mail:  Με τίτλο “Το Ακρωτήρι έτοιμο για κτύπημα” αναφέρεται στην απόφαση του Λονδίνου για επιθέσεις εναντίον του ΙΣΙΣ και ότι η Βάση Ακρωτηρίου θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο. Αλλού αναφέρει ότι δύο Κύπριοι που κρατούνταν ως όμηροι στη Λιβύη απελευθερώθηκαν και ότι το ΥΠΕΞ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για αναφορές στα ΜΜΕ για το χειρισμό της υπόθεσης. Επίσης η εφημερίδα φιλοξενεί στοιχεία από το MIGS (Mediterranean Institute of Gender Studies) για τις αμοιβές των οικιακών βοηθών στην Κύπρο και υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.