Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Απευθείας στα βαθιά” αναφέρει πως συμφωνία για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό πέτυχε ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ στο Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Αιντα. Στόχος είναι να συζητηθούν τα ακανθώδη θέματα, ενώ εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα σε αυτή τη φάση, δεν θα οδηγηθεί η διαδικασία στο λεγόμενο πάρε-δώσε. Αλλού αναφέρεται πως οι Κυπριακές Αερογραμμές υπογράφουν σήμερα συμβόλαιο με Βρετανό σύμβουλο ο οποίος θα αμειφθεί με 160 χιλιάδες ευρώ για τρεις μήνες, ενώ θα του παραχωρηθεί σπίτι, αυτοκίνητο και θα καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης και μετακινήσεων. Ακόμη για τη μεσάζουσα εταιρεία προβλέπεται αμοιβή 40 χιλιάδων ευρώ. Αλλού αναφέρει πως ασθενείς χάνουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία λόγω της απεργίας της Παρασκευής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ωρα πραγματικής διαπραγμάτευσης” πως σε νέα φάση εισέρχονται οι συνομιλίες και πως οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να μπουν στην πραγματική διαπραγμάτευση επί όλων ανεξαιρέτως των θεμάτων, εύκολων και δύσκολων. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για εισφορά 1,5% και από τους ημικρατικούς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εξάλλου αναφέρει πως “σκόπιμες διαρροές” αναφορικά με τα δώρα της Cyta σε πολιτικούς και κόμματα “αποκαλύπτουν τη σαθρή κατάσταση που επικρατεί στον ημικρατικό αυτό οργανισμό”.

Σημερινή: Με τίτλο “Ερμηνεύουν αλλιώς το τι εστί… εφάπαξ” αναφέρει πως δεν έπεισε η Κυβέρνηση την ΠΑΣΥΔΥ και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις πως δεν θα προχωρήσει σε φορολόγηση του εφάπαξ, με αποτέλεσμα να κατέρχονται αύριο σε 12ωρη απεργία. Η μεγάλη διαφορά των δυο πλευρών έγκειται στον τρόπο που αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν το εφάπαξ. Αλλού αναφέρεται στις συνομιλίες για το Κυπριακό και σημειώνει πως τώρα θα επικεντρωθούν στη σμίκρυνση των αποστάσεων αντί σε πάρε-δώσε. Εξάλλου, γράφει πως αρχίζει διάλογος για τα stress tests.

Χαραυγή: Με τίτλο “Απευθείας στα δύσκολα” αναφέρει πως είσοδο στην “επόμενη φάση”, που είναι η ουσιαστική διαπραγμάτευση των δύσκολων ζητημάτων, στα οποία διαπιστώνεται χάσμα απόψεων, σήμανε η επίσημη πρώτη ανάμειξη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αιντε. Αλλού σημειώνει τα κόμματα απορρίπτουν την αναπομπή του Προέδρου και θα επαναψηφίσουν τους δυο νόμους για τις εκποιήσεις. Εξάλλου, γράφει πως το Υπουργείο Υγείας πετά παλιές μελέτες για τα Ακτινοθεραπευτικά για να κάνει νέες.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Επιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην απεργία” αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε χθες βράδυ μια ύστατη προσπάθεια για να αποτρέψει την αυριανή απεργία στο δημόσιο τομέα και θα έχει σήμερα συνάντηση στις 10 το πρωί με τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου και εκπροσώπους των συντεχνιών των εκπαιδευτικών ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ. Αλλού αναφέρεται στο σημερινό δημοψήφισμα στη Σκωτία. Εξάλλου αναφέρει πως σύμφωνα με έρευνα οι Κύπριοι αρχίσουν να έχουν προβλήματα με τη μνήμη τους και άλλες γνωστικές λειτουργίες τους κατά το τέλος της 3ης δεκαετίας της ζωής τους.