Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Εβαλε φωτιές ο κ. Μπαν” και γράφει ότι κάλεσε τους ηγέτες σε διαδικασία πάρε-δώσε, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απείλησε ότι αν δεν γινόταν διευκρινιστική τοποθέτηση δεν θα μετέβαινε στη σημερινή συνάντηση. Γράφει αλλού ότι εξετάζεται υπόθεση αστυνομικού ο οποίος ζήτησε από Σύρο χρήματα για βίζα. Γράφει επίσης ότι χωρίς νέους φόρους αλλά με σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2015.

Αλήθεια: Με τίτλο “Το Κυπριακό ξανάρχεται”. Οπως αναφέρει, νέα κινητικότητα στο Κυπριακό βρίσκεται επί θύραις καθώς ο ΓΓ του ΟΗΕ με την ευκαιρία του χθεσινοβραδινού δείπνου των ηγετών με τον νέο Ειδικό Σύμβουλό του, έκανε δήλωση προτρέποντας τους ηγέτες να μπουν σε φάση πάρε-δώσε. Προβάλλει επίσης ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών ξόδεψε πέρσι 350 χιλιάδες ευρώ για αγορά διάφορων δώρων για κόμματα, πολιτικούς και άλλους. Αναφέρεται και στην παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμεντ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα όπου ο τελευταίος κάλεσε τον Ελληνα ομόλογο του να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο.

Σημερινή: Με τίτλο “Μίλησε για πάρε-δώσε αλλά το ανασκεύασ唨και γράφει ότι συναγερμό προκάλεσε νυχτιάτικα στη Λευκωσία δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι ήρθε η ώρα για διαδικασία `πάρε-δώσε” στο Κυπριακό. Γράφει ότι εφάπαξ….με δόσεις είναι η λύση στην οποία προσανατολίζεται η Κυβέρνηση για να ξεπεράσει τον σκόπελο της απόλυτης άρνησης που έδειξαν οι συντεχνίες για φορολόγηση του φιλοδωρήματος που παίρνουν στην αφυπηρέτηση τους.
Προβάλλει επίσης σε φωτογραφία την προσέλευση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου άρχισε η εξέταση της αναφοράς των νομοθετημάτων που παρέπεμψε ο Πρόεδρος για εξέταση της συνταγματικότητας τους. Το Ανώτατο θα αποφανθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Χαφιεδισμός και φακέλωμα δια νόμου” γράφει ότι πρόνοιες του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε την περασμένη βδομάδα από το Υπουργικό καθιστούν την Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών άρχοντα και κριτή των πάντων, ακόμα και της δημόσιας τάξης και των δημοσίων ηθών. Αναφέρεται αλλού σε μελέτη για τη νέα δομή της CYTA σε γερμανικών συμφερόντων εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν άλλες δύο που ενδιαφέρονται για αγορά του οργανισμού. Η “Χ” προβάλλει επίσης τη διαμαρτυρία 116 παιδιών στο δημοτικό σχολείο Παλώδιας όπου καλούνται να φοιτήσουν σε λυόμενο σχολείο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Το κράτος υποχώρησε στο θέμα εφάπαξ” γράφει ότι η κυβέρνηση αποχώρησε βιαστικά στο θέμα της φορολόγησης του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων σε μια προσπάθεια να σταματήσει την 24ωρη απεργία της ΠΑΣΥΔΥ. Αλλού δημοσιεύει σχετική φωτογραφία με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και τον νέο ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Espen Barth Eide χθες βράδυ στην Λευκωσία. Γράφει επίσης ότι το θέμα των εκποιήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.