Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Χάρη από το Γιούρογκρουπ” γράφει ότι με γραμμή άμυνας ότι η κυπριακή Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή της μνημονιακής σύμβασης και στην εισαγωγή όσων μέτρων απαιτούνται για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, προσέρχεται σήμερα στο Γιούρογκρουπ ο Υπουργός Οικονομικών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σαρωτικές μετακινήσεις στην Αστυνομία για να χτυπηθούν οι σχέσεις με τον υπόκοσμο. Αλλού γράφει ότι συμβόλαιο της Cyta που αφορούσε “Δικτυακό εξοπλισμό” εκτοξεύτηκε με αποφάσεις του ΔΣ από 15,4 εκ. ευρώ στα 31 εκ. Ευρώ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κλειδί ο νόμος για αφερεγγυότητα” γράφει ότι ο Ν. Αναστασιάδης με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κομμάτων τους καλεί να ορίσουν εμπειρογνώμονα για να συνδιαμορφώσουν το πολυνομοσχέδιο ώστε να ψηφιστεί το ταχύτερο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο φως ολόκληρες οι εκθαμβωτικές Καρυάτιδες στην Αμφίπολη. Αλλού γράφει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται για απεργία για την φορολογία του εφάπαξ.

Σημερινή: Με τίτλο “Σκόνη και θρύψαλα το εσωτερικό μέτωπο” γράφει ότι η εικόνα στο εσωτερικό μέτωπο θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στην παρούσα περίπτωση επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι η οικονομική κρίση που απειλεί με ασφυξία της κυπριακή κοινωνία. Αλλού γράφει για τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κρατικών υπαλλήλων λόγω του εφάπαξ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλο εκπλήξεις ο τάφος της Αμφίπολης.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Εκποιούν και την υγεία” γράφει ότι το σκηνικό των εκποιήσεων ακινήτων επαναλαμβάνεται με την αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ. Οι αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει το νομοσχέδιο καταδεικνύουν πως μοναδικός στόχος είναι το πολυασφαλιστικό σύστημα και η εξυπηρέτηση του ιδιωτικού κεφαλαίου. Αλλού γράφει ότι μαγεύουν οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι “επιμένουν τροϊκανά η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ”.

Cyprus Mail: Με τίτλο “ΔΝΤ: Πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε;” αναφέρεται στις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μέρεϊ (William Murray) που χαρακτήρισε το πακέτο που ενέκρινε η κυπριακή Βουλή για τις εκποιήσεις «μη συμβατό» με τα συμφωνηθέντα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Οσκαρ Πιστόριους απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες φόνου. Αλλού σε φωτογραφία η εφημερίδα δείχνει τους Υπουργούς Εμπορίου και Γεωργίας να δοκιμάζουν φρούτα που έφεραν χθες φρουτοπαραγωγοί κατά την διάρκεια συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Το πρόγραμμα διάσωσης προσκρούει σε εμπόδια” γράφει ότι η Λευκωσία φοβάται για καθυστέρηση στα κεφάλαια διάσωσης ύστερα από την εξέλιξη στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Αλλού γράφει για την τιμή που αποδόθηκε στους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Εμπορίου στην Νέα Υόρκη. Σε άλλο θέμα γράφει για τον πόλεμο τρόμου που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά των τζιχαντιστών.