Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με τίτλο «Κλείνει την κάνουλα των ευρώ η τρόικα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Κύπρου στέλνουν οι δανειστές, αφού χθες κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας. Σε άλλο πρωτοσέλιδο του θέμα ο «Π» γράφει ότι στα 26, 14 δισ. ευρώ ανήλθαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που έστειλε στη Βουλή η Κεντρική Τράπεζα. Αλλού αναφέρει ότι σε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου Τιμών Φαρμάκων προχωρά ο Υπουργός Υγείας καθώς ακόμα συμμετέχουν σε αυτήν εκπρόσωποι ομάδων με συγκρουόμενα συμφέροντα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Μάχη με την Τρόικα δίνει ο Πρόεδρος» γράφει ότι ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δίνει μάχη με την Τρόικα για να πείσει ότι η Κύπρος τηρεί τις υποχρεώσεις της, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνέχισαν και χθες να τον `απειλούν` με τη δημιουργία πολιτικής κρίσης εάν αποφασίσει να αναπέμψει τα έξι νομοθετήματα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις χθες του Υπουργού Υγείας στη Βουλή ότι οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν κατά 10% την 1/3/2015 και την 1/1/2016 η μείωση θα κυμανθεί μεταξύ 30% – 40%. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει για οδηγίες του Προέδρου Αναστασιάδη για επεξεργασία σχεδίου εξώδικης διευθέτησης του θέματος των αξιογράφων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Σιωπή από ΠΑΣΥΔΥ για φορολογία του εφάπαξ», αναφέρεται σε επιβεβαίωση της είδησης της  χθες για την ισχυρή πιθανότητα φορολόγησης του εφάπαξ που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με την αφυπηρέτησή τους από τον Υπουργό Οικονομικών και κάνει λόγο για περίεργη σιωπή από πλευράς της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ. Αλλού γράφει για σύγχυση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών σε συνάρτηση με τις νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις αφού οι δηλώσεις του ερμηνεύθηκαν ποικιλοτρόπως και άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι για εικόνες θανάτου στη Λιβερία λόγω του Έμπολα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Καυτή πατάτα οι έξι νόμοι», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οριστικά εκτός του Γιούρογκρουπ της Παρασκευής είναι το κυπριακό μνημόνιο καθώς θέμα εκταμίευσης της επόμενης δόσης δεν τίθεται, για πρώτη φορά από την έναρξη της δανειακής σύμβασης. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» γράφει ότι εσωτερικός έλεγχος στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας εντόπισε υποκλοπές, καταχρήσεις και παραπτώματα πολλών υπαλλήλων. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία, η εφημερίδα γράφει για συνωστισμό και ταλαιπωρία τις τελευταίες μέρες στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών αφού διευκολύνσεις που προσφέρθηκαν για διευθέτηση παλιών τελών κυκλοφορίας οχημάτων, εκατοντάδες πολίτες έτρεξαν να τα διευθετήσουν.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της, με τίτλο «Νέα Επίθεση στις εργασιακές σχέσεις», ότι ο Χάρης Γεωργιάδης, χωρίς να προηγηθεί οποιοσδήποτε διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει την επανεξέταση της φορολόγησης του εφάπαξ. Αλλού γράφει για ξαναζεσταμένους εκβιασμούς αντί της διεκδίκησης από την Τρόικα εμφανίστηκε χθες η Κυβέρνηση σε σχέση με το πακέτο το οποίο ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις, προσθέτοντας ότι ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την Κυβέρνηση να μην ψάχνει να βρει τρόπο για να ανατρέψει τις αποφάσεις της Βουλής. Αλλού γράφει ότι είκοσι περίπου ανακριτές, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι για τις έρευνες του χρηματοπιστωτικού σκανδάλου έθεσαν τις παραιτήσεις τους ενώπιον του Αρχηγού της Αστυνομίας.