Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

«Η Αλήθεια»:   Κύριο της θέμα  «Έμεινε μόνο με τη … λίρα», αναφέρει πως ενώ η Κύπρος έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση από τη συνομολόγηση του μνημονίου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρουσιάζει σήμερα ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου που θα συζητήσει την οικονομική κατάσταση την πρότασή του κόμματός του για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αλλού σημειώνει πως 1,4 δις ευρώ της πρώτης δόσης θα φύγουν τον Ιούνιο για αποπληρωμή χρέους και τα υπόλοιπα σε κρατικές δαπάνες. Επίσης αναφέρει πως στα 38.3 δις ανέρχεται το ενεργητικό της Τράπεζας Κύπρου.

«Η Σημερινή»:  Με  τίτλο «Πάνε στο χρέος και στα ελλείμματα τα 3 δις», αναφέρει πως για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, την κάλυψη των ελλειμμάτων, καθώς και των υποχρεώσεων του κράτους, θα χρησιμοποιηθεί η πρώτη δόση ύψους τριών δισεκατομμυρίων του δανείου της Τρόικας προς την Κύπρο. Αλλού σημειώνει πως καραδοκεί η Τρόικα για την Τράπεζα Κύπρου και ζητεί τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

«Ο Φιλελεύθερος»:  Κύριος τίτλο «Τα 3 δις ευρώ σε μαύρη τρύπα», αναφέρει πως μόλις τρεις μήνες θα αρκέσουν τα 3 δις ευρώ της πρώτης δόσης του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητα, από τα οποία τα 2 δις έχουν ήδη κατατεθεί στην Κεντρική Τράπεζα για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Μέσα από συμπληγάδες δόθηκε η έγκριση του ΔΝΤ για το δάνειο προς την Κύπρο. Αλλού  αναφέρεται  στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και πως στις Βρυξέλλες μιλούν για Ρώσο που νομιμοποίησε 31 εκατ. ευρώ και φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας.

«Χαραυγή»:  Κύριο της θέμα με τίτλο «Κοροϊδεύουν», αναφέρει πως ο Υπουργός Υγείας συνδέει το ακτινοθεραπευτικό με την Ιατρική Σχολή, την αναστολή της λειτουργίας της οποίας επαναφέρει ο ΔΗΣΥ. Αλλού σημειώνει πως στο κόκκινο βρίσκονται οι αιτήσεις πλεονασμού και πως στρεβλώσεις προκαλεί το κούρεμα των τελευταίων μισθών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα η εισήγηση του ΑΚΕΛ για την οικονομία θα τεθεί ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να ακούσει και άλλες προτάσεις εξόδου από το Μνημόνιο.

“Cyprus Mail”: Με τίτλο «Δεσμευμένο το κράτος στο σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών», αναφέρει πως η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών. Αλλού αναφέρει πως βρέθηκε συμβατός δότης για τον πεντάχρονο Γιώργο Φιλιππίδη που χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.