Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Έτοιμο Σχέδιο Β` για τις εκποιήσεις»  γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα της, ότι Σχέδιο Β` προς ικανοποίηση της Τρόικας στο φλέγον θέμα των εκποιήσεων σε περίπτωση που δεν καταστεί τελικά δυνατή η υπερψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου από τη Βουλή, εκπόνησε και διατηρεί στα συρτάρια της η Κυβέρνηση και το οποίο προνοεί σύσταση «Ειδικής Μονάδας Εκποιήσεων» στο Κτηματολόγιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από τα πλοκάμια του Ρος θα πρέπει να φοβούνται οι μεγάλοι καρχαρίες που έχουν στα δόντια τους τα μεγάλα φιλέτα, παρά όσοι έχουν μια απλή κατοικία. Αλλού αναφέρεται σε «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία με δυσβάστακτο κόστος για τους γονείς.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Αλλαγή Σκηνικού», γράφει ότι μήνας Κυπριακού χαρακτηρίζεται ο Σεπτέμβρης, αφού επανέρχεται η κινητικότητα στο Κυπριακό, ενώ σημαντικές επαφές αναμένεται να έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αλλάζει ο εκλογικός νόμος και ότι τα μεγάλα κόμματα κατέληξαν στο 4% για είσοδο στη Βουλή, ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να κατατεθεί σχετική τροποποιητική πρόταση. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του γενικού γραμματέα της ΟΕΒ Μιχάλη Πήλικου, ο οποίος αναλύει «τον εφιάλτη που θα ζήσουμε σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Ρευστές είναι οι ισορροπίες», γράφει στο κύριο θέμα του ότι μάχη σε δύο μέτωπα βρίσκεται σε εξέλιξη για το πολύκροτο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Το πρώτο αφορά τη διαμόρφωση συναινετικού πλαισίου στη Βουλή και το δεύτερο την προσπάθεια να πεισθεί η Τρόικα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε σύσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, απ` όπου θα περάσει πρώτα για να ενημερωθεί ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Espen Barth Eide και μετά θα έλθει στην Κύπρο. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος διαμηνύει ότι για να λυθεί το Κυπριακό, η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί πως θα έχει κόστος από τη συνεχιζόμενη κατοχή και όφελος από την επίτευξη συμφωνίας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της με τίτλο «Αυξάνονται κατά €567 εκ. κάθε μήνα τα ΜΕΔ», ότι ένα χρόνο μετά την οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, τρία στα τέσσερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν έχουν ακόμα αναδιαρθρωθεί με κίνδυνο να οδηγηθούν σε εκποίηση. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Νίκου Μούδουρου, ο οποίος αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αναζητεί ηγεμονικό ρόλο και ότι η κατάσταση στη Μ. Ανατολή είναι ρευστή και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι νέες άμεσες ή μελλοντικές συμμαχίες που θα προκύψουν. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε φαγοπότι σε βάρος των φορολογούμενων στο ΣΑΠΑ.

Sunday Mail:  Με τίτλο «Χωρίς εκπλήξεις από τον Ερντογάν», γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί αύριο τα κατεχόμενα την ώρα που οι δύο πλευρές παλεύουν να κρατήσουν τη διαδικασία των συνομιλιών ζωντανή. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι κάτοχοι λογαριασμών στην τράπεζα FBME κατηγορούν την Κεντρικής Τράπεζα για «χονδροειδή βλακεία», διαμαρτυρόμενοι ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους για να πληρώσουν μισθούς και λογαριασμούς. Αλλού αναφέρεται σε διένεξη για ένα κομμάτι γης στο Καλό Χωρίο Λάρνακας αξίας 350 εκ. Ευρώ, το οποίο έστρεψε Τούρκους υπηκόους εναντίον των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκύπρίους εναντίον της κυβέρνησης δημιουργώντας μια περίεργη συμμαχία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τούρκων.

ΜΑΧΗ:  Πρωτοσέλιδό της «Αλλάζει το κλίμα για τις εκποιήσεις«, αναφέροντας ότι στόχος, όπως τώρα όλοι δηλώνουν είναι να βρεθεί κοινά αποδεκτή φόρμουλα με την οποία, από τη μια να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έναντι των διεθνών πιστωτών και από την άλλη να κατοχυρώνεται η προστασία των ευάλωτων ομάδων των δανειοληπτών. Αλλού γράφει ότι με ενδιαφέρον αναμένει η Λευκωσία τις αυριανές δηλώσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα, μετά την επιστολή που του έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παρελαύνουν ακάθεκτοι οι μαχητές του ISIS πλησιάζοντας επικίνδυνα την Κύπρο.