Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Ασφαλιστικές δικλίδες έναντι θετικής ψήφου για εκποιήσεις” αναφέρει πως με το χρόνο να μετράει αντίστροφα μέχρι τη Δευτέρα οι παρασκηνιακές διεργασίες κορυφώνονται, με στόχο να ικανοποιηθούν οι μίνιμουμ προϋποθέσεις που θέτουν οι πολιτικές δυνάμεις για να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Επίσης σημειώνει πως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προειδοποίησε χθες πως ελλοχεύουν σοβαροί μακροοικονομικοί και άμεσοι δημοσιονομικοί κίνδυνοι αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Αλλού αναφέρει πως η Τράπεζα Κύπρου θα εκδώσει ομόλογα για μείωση του ELA.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Αλλάζουν πριν αναλάβουν!” γράφει πως μετά από εισήγηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η Κυβέρνηση ακύρωσε το διορισμό της Εφόρου Φορολογίας λόγω εις βάρος της κατηγοριών για φορολογικές παρατυπίες. Εξάλλου, αναφέρει πως σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο των εκποιήσεων υπάρχουν ελπίδες για συναίνεση μεταξύ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ. Αλλού σημειώνει πως κέρδη 81 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2014 η Τράπεζα Κύπρου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο κύριο του θέμα με τίτλο “Ψάχνουν για κοινή γλώσσα” γράφει ότι προσδοκίες για εξεύρεση χρυσής τομής μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο πολυσυζητημένο θέμα των εκποιήσεων ακινήτων δημιούργησαν οι χθεσινές εντατικές και συνεχόμενες συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρεται σε πόλεμο για έλεγχο γης εκατομμυρίων από επιχειρηματίες. Ακόμη γράφει για επιστολή που στέλνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Ερντογάν με την οποία του ζητά να συνεργαστεί για το Κυπριακό.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” αναφέρεται στη δυναμική εκδήλωση έξω από το Προεδρικό κατά των εκποιήσεων, σημειώνοντας πως ο λαός αντιδρά και διεκδικεί προστασία της πρώτης κατοικίας. Αλλού αναφέρει πως συνεχίζεται η “πρωτόγνωρη πολιτική” λειτουργίας του λιανικού εμπορίου με διατάγματα. Εξάλλου γράφει πως το θέμα των Κεντρικών Φυλακών θα τεθεί στη Βουλή, με την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου.

Cyprus Mail: Γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Η δολοφονία της συζύγου καταλήγει σε αυτοκτονία” πως 35χρονος πυροβόλησε και σκότωσε χθες την πρώην σύζυγό του στον Κόρνο και μετά αυτοκτόνησε. Αλλού αναφέρει πως το ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, θα ταχθεί ενάντια στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις εκτός εάν αυτό τροποποιηθεί για να προστατέψει τους ευάλωτους δανειζόμενους από τις τράπεζες. Σε άλλο θέμα γράφει πως η ρωσική πρεσβεία υπερασπίζεται τις πολιτικές της Σοβιετικής Ενωσης, με αφορμή βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη.