Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

typos, efimerides, kypros, cyprus, eidiseis, news,laimitomos.com,CYPRUS MAIL, CYPRUS WEEKLY, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, CYPRUS DAILY,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μην αγγίξετε την ουσία”, αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Τρόικα διαμηνύει ότι θα βάλει στο μικροσκόπιο ό,τι νέο συμφωνηθεί για τις εκποιήσεις και ότι η ερχόμενη εβδομάδα θεωρείται καθοριστική για τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει ότι ο Μάριος Καρογιάν παίρνει δύο επιδόματα 4.000 ευρώ για γραμματειακές υπηρεσίες, ένα ως Βουλευτής και δεύτερο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Επίσης, αναφέρεται στις μαρτυρίες ενός έφεδρου στρατιώτη το 1974 κατά την προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στη Μια Μηλιά.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τερματίζονται προνόμια τραπεζών” γράφει ότι πριν το τέλος Αυγούστου κατατίθενται προτάσεις του ΔΗΣΥ για διευκόλυνση των δανειοληπτών και στόχος είναι να ψηφιστούν με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας στο ΚΥΠΕ για το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα και τις αιτήσεις από χαμηλοσυνταξιούχους και άλλους. Επίσης, η “Α” προβάλλει στην πρώτη της σελίδα το θέμα της έρευνας εναντίον της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου, η οποία και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σημερινή: Με τίτλο “Κτυπά την πόρτα μας η τρομοκρατία” και γράφει ότι τέθηκαν υπό σύλληψη δύο αλλοδαποί που φέρονται να ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλούσαν να ανατινάξουν μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των γιατρών του δημοσίου που θεωρούν casus belli την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος. Επίσης, η “Σ” γράφει ότι ετοιμάζονται άρον-άρον νομοσχέδια για το θέμα των εκποιήσεων.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της πρώτης κατοικίας”  αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι γίνονται επιφανειακές, όπως γράφει, αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις με στόχο Προεδρικό και ΔΗΣΥ να “χρυσώσουν το χάπι”. Επίσης, η “Χ” αναφέρει ότι ετοιμάζουν δυναμικά μέτρα οι γιατροί του δημοσίου για το θέμα του 68ου έτους, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο ΚΥΠΕ. Αλλού η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει το θέμα του ρωσικού εμπάργκο και γράφει ότι η Μόσχα αναζητεί νέες πηγές προμηθειών.

Cyprus Daily: Με τίτλο “Ασφαλές ταξίδι” κάνει αναφορά σε ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών για την ασφάλεια των αεροσκαφών με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από την τραγωδία της ΗΛΙΟΣ στο Γραμματικό.
Αλλού αναφορά γίνεται στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ μέσω της Βάσης Ακρωτηρίου. Επίσης, η εφημερίδα φιλοξενεί δημοσίευμα για τις τιμές τροφίμων και ποτών, όπως τις κατέγραψε σε έρευνα ο ΚΟΤ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Επιχείρηση στο Ακρωτήρι για το Ιράκ” αναφέρεται στην άφιξη ελικοπτέρων από τη Μεγάλη Βρετανία στη Βάση Ακρωτηρίου για τη μεταφορά βοήθειας στους Γιαζίντι στο Ιράκ. Αλλού αναφέρει ότι διατάχθηκε έρευνα εναντίον της Ελένης Αντωνίου και ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, αναφορά γίνεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας στο θάνατο της μεγάλης ηθοποιού Λορίν Μπακόλ στα 89 της χρόνια.