Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

typos, efimerides, kypros, cyprus, eidiseis, news,laimitomos.com,CYPRUS MAIL, CYPRUS WEEKLY, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, CYPRUS DAILY,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ξεκίνησε το παρασκήνιο» γράφει ότι Αβέρωφ – Νικόλας αναζητούν χρυσή τομή με πακετοποίηση νομοσχεδίων και ότι κοντά στην εξεύρεση της λύσης για αν πεισθούν τα κόμματα να ψηφίσουν τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις βρίσκεται η Κυβέρνηση, ενώ πρωτοβουλίες έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Αλλού γράφει ότι οι έφεδροι του 212 Τάγματος πεζικού ζητούν έρευνα από το ΓΕΕΦ για έκθεσή του για το 1974 όσον αφορά τις μάχες από το Αεροδρόμιο Λευκωσίας μέχρι τον Άγιο Δομέτιο. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι ποινική έρευνα εναντίον της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας για υποθέσεις ψευδορκίας και ιατρικής αμέλειας που σχετίζονται με το θάνατο της Ξένιας Κλεάνθους από το Γέρι, η οποία απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 7 Ιουνίου 2009 μετά από εγχείρηση σπονδύλου.

Αλήθεια: Με τίτλο «Φόρμουλα ελπίδας τεσσάρων σημείων» γράφει στο κύριο της θέμα ότι κατατίθεται εσπευσμένα στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο ικανοποιεί τις βασικές θέσεις του ΔΗΚΟ και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί και προνοεί δεσμευτικότητα των αποφάσεων του Συμβούλου Αφερεγγυότητας, την νομοθετική ισχύ των οδηγιών της Κεντρικής, τον περιορισμό καταχρηστικών όρων από πλευράς τραπεζών και αποτροπή εκποιήσεων κατοικιών μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ. Αλλού γράφει ότι τα αρμόδια υπουργεία μελετούν τα βήματά τους και περιμένουν την αυριανή σημαντική συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ρωσικό εμπάργκο. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι τρία βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου «Τορνέιντο» σταθμεύουν από χθες στη Βάση Ακρωτηρίου για να βοηθήσουν στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο Ιράκ.

Σημερινή: Με τίτλο «Απαίτησαν εκποιήσεις και Ρώσοι επενδυτές στην BOC» και αναφέρεται στις δηλώσεις χθες στη Βουλή του Χάρη Γεωργιάδη ότι από τον ίδιο προσωπικά `ο μόνος που με σαφήνεια απαίτησε δεσμεύσεις δεν ήταν ένας Ross. Ήταν ένας Ρώσος που εκπροσωπεί Ρώσους μεγαλομετόχους στην BOC`. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ότι τελικά θα είναι μεγάλες οι ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο και αναφέρεται σε διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Γεωργίας ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και σε ευρεία τεχνοκρατική σύσκεψη χθες στην Υπηρεσία Εμπορίου. Αλλού γράφει για πόλεμο εξουσίας στην Τουρκία μετά την εκλογή του Ερντογάν.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ωμός εκβιασμός και καταστροφολογία για εκποιήσεις« γράφει ότι καρότο στο μαστίγιο των εκποιήσεων αναζητούν κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, μετά τη ξεκάθαρη τοποθέτηση όλων των κομμάτων – πλην του ΔΗΣΥ – χθες στη Βουλή ότι χωρίς δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση. Αλλού γράφει για αλυσιδωτές επιπτώσεις από τα ρωσικά αντίμετρα και αναφέρει ότι γύρω στις 2.500 οικογένειες στην Κύπρο επηρεάζονται ενώ η Κυβέρνηση αναμένει εξελίξεις και αποφάσεις από τις Βρυξέλλες κατά την αυριανή σύσκεψη σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων της ΕΕ. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι την αποστολή `μικρού αριθμού` μαχητικών αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας RAF τύπου Tornado στην ευρύτερη περιοχή του Ιράκ για `πιθανή χρήση` στις `επιχειρήσεις παροχής βοήθειας` στους εκτοπισμένους χριστιανούς, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ολέθριο αποτέλεσμα αν δεν περάσει το νομοσχέδιο», αναφέρεται στη μαραθώνια δεύτερη συνεδρία χθες των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις εκποιήσεις και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπαινίχθηκε ότι υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης κοινού εδάφους. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για την ανακάλυψη αρχαίου τάφου στην Ελλάδα και την επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο χώρο. Ο ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς, γράφει αλλού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή πέθανε από ασφυξία λόγω απαγχονισμού.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Προσγειώθηκαν τα Tornados» και γράφει ότι η Κύπρος μετατρέπεται σε βάση για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα παρασχεθεί στο Βόρειο Ιράκ, επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου των Βρετανικών Βάσεων. Αλλού γράφει ότι ισχυρό πλήγμα θα δεχθεί η κυπριακή οικονομία από το ρωσικό εμπάργκο εισαγωγών. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις προειδοποιήσεις των αρχών για τον κίνδυνο καλοκαιρινών πυρκαγιών.