Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

typos, efimerides, kypros, cyprus, eidiseis, news,laimitomos.com,CYPRUS MAIL, CYPRUS WEEKLY, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, CYPRUS DAILY,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολίτης: Με τίτλο «Ώθηση στο Κουρδικό, `επιστροφή στην ΕΕ`» ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε το στοίχημα που είχε θέσει και εξελέγη Πρόεδρος της Τουρκίας από τον πρώτο γύρο, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα, προβλέπει στροφή της Τουρκίας στην ΕΕ και στέλνει μήνυμα λύσης. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι αρχίζει η συζήτηση το νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια συνεννόησης δεν θα είναι εύκολη. Επίσης, γράφει ότι από τον Οκτώβριο αναμένονται κρουαζιερόπλοια στο Λατσί.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ψάχνουν κωδικό συνεννόησης» γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα του ότι η μπάλα για τις εκποιήσεις βρίσκεται από σήμερα στα πόδια της Βουλής, προσθέτοντας ότι το Κυβερνητικό νομοσχέδιο ως έχει, δεν εξασφαλίζει ούτε τις ψήφους του Κυβερνώντος κόμματος. Επίσης γράφει για πανηγυρική εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Αλλού γράφει ότι το αργότερο μέσα Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλήθεια: Με τίτλο «Απεσταλμένος ΟΗΕ μαζί με την 3η φάση» γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα της ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στην εφημερίδα ότι η κυπριακή Κυβέρνηση επιθυμεί ο διορισμός του ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό να συμπέσει με την έναρξη της τρίτης φάσης των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ριζικές αλλαγές αναμένεται να υποστηρίξουν τα κόμματα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων. Επίσης, γράφει για σφαγή στο Ιράκ, με τους τζιχαντιστές να έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 500 Γεζίντι.

Σημερινή: Με τίτλο «Ικετεύουν αναστολή για να μην πάνε φυλακή» γράφει ότι αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός όσων σπεύδουν στη Νομική Υπηρεσία ζητώντας αναστολή φυλακιστηρίων ενταλμάτων, για χρέη τα οποία δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Ακόμη γράφει ότι ο Ερντογάν αναδείχθηκε «απόλυτος σουλτάνος» της Τουρκίας. Επίσης γράφει ότι σήμερα δίνεται στη Βουλή η πρώτη «μάχη των μαχών» για τις εκποιήσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Σουλτάνος από τον α` γύρο ο Ερντογάν» γράφει η «Χαραυγή», η οποία αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι ο μέχρι τώρα Πρωθυπουργός της Τουρκίας κέρδισε το στοίχημα της εκλογής από τον πρώτο γύρο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την απόλυτη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της χώρας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε τον Ευρωβουλευτή Χρήστο Στυλιανίδη για Επίτροπο στην Κομισιόν. Επίσης γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν για την κυβερνητική συμφωνία με την Τρόικα αναφορικά με τις εκποιήσεις.

Cyprus Daily: Με τίτλο «Θριάμβευσε ο Ερντογάν» κάνει λόγο για καθαρή νίκη του μέχρι πρότινος Πρωθυπουργού της χώρας ενώ αναφέρεται στην υπόσχεσή του να καταστεί ισχυρός αρχηγός του κράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πορεία των μοτοσικλετιστών και στο μνημόσυνο που τελέστηκε στο Παραλίμνι, στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και Σολομού Σολομού. Ακόμη, η εφημερίδα κάνει λόγο για αργή πρόοδο αναφορικά με τις παραλίες όπου επιτρέπονται τα ζώα.