Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

typos, efimerides, kypros, cyprus, eidiseis, news,laimitomos.com,CYPRUS MAIL, CYPRUS WEEKLY, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, CYPRUS DAILY,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Τσεκούρι σε μισθούς για μόνιμη εξυγίανση»  αναφέρεται στο κύριο της θέμα στις προτάσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση, οι οποίες σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρη Γεωργιάδη, στηρίζονται στα δεδομένα της οικονομίας και των κρατικών εσόδων. Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Γεωργιάδης τονίζει την ανάγκη να γίνουν τώρα οι διορθωτικές κινήσεις. Σε δεύτερο της θέμα, η «Σημερινή» αναφέρεται στο θάνατο χτες του πρώην Υπουργού Άμυνας Χριστόδουλου Πασιαρδή η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με την επιβάρυνση 4,5% για καθυστερημένες οφειλές η ΑΗΚ επιβάλλει «τόκους σε τέλη και φόρους».

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Χωρίς δόση πάμε ως τον Νοέμβριο»  αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε σχετική δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου μετά τις χτεσινές συναντήσεις του μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών με αντιπροσωπείες της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων με θέμα το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, συναντήσεις οι οποίες απέβησαν άκαρπες όπως γράφει η εφημερίδα. Σε δεύτερο της θέμα, η «Αλήθεια» γράφει ότι άρχισαν να δημιουργούνται φόβοι για ντόμινο χρεωκοπίας Ρώσων διοργανωτών ταξιδίων αφού εντός δεκαπέντε ημερών κήρυξαν πτώχευση τέσσερις ρωσικές εταιρείες που διοργανώνουν ταξίδια σε Ελλάδα και Κύπρο. Όπως προσθέτει η εφημερίδα, συνολικά 157 τουρίστες έμειναν «ξεκρέμαστοι» από την εταιρεία Λαμπιρίντ και βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχεία στον Πρωταρά. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εγκληματολογικοί λογιστές της εταιρείας Ernst & Young Αμερικής `έφθασαν στην Κύπρο στις 30 Ιουλίου για να πραγματοποιήσουν έρευνα σχετικά με τις πολιτικές και διαδικασίες που τηρεί η τράπεζα FBME για το ξέπλυμα χρήματος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Μικρά περιθώρια αλλαγών» είναι ο κύριος τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας όπου αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση παρότι δηλώνει έτοιμη να συζητήσει και να δεχθεί αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, ωστόσο δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια κινήσεων στα κόμματα με τον ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη να δηλώνει στην εφημερίδα πως δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να αποδεχτεί τροποποιήσεις που ξεδοντιάζουν το νομοσχέδιο. «Και αυτό την ώρα που όσο περνούν οι μέρες γίνεται πιο ξεκάθαρο πως πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή» όπως προστίθεται. Σε δεύτερο του θέμα ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι και δεύτερη υπόθεση για πιθανά ποινικά αδικήματα προέκυψε εις βάρος του τέως Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να παραπέμπει το θέμα στο Γενικό Εισαγγελέα. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία του ερειπωμένου πλέον χώρου της Κρατικής Έκθεσης στην Έγκωμη γράφοντας ότι νεκρή ζώνη θυμίζει πλέον ο χώρος και πως οι πέντε μήνες εγκατάλειψης του ήταν αρκετοί για να σβήσει ότι σημάδι ζωής υπήρχε.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Μαχητικό `ΟΧΙ` στις μαζικές εκποιήσεις»  γράφει στο κύριο της θέμα ότι μαζική και δυναμική κινητοποίηση ετοιμάζει η Πλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί» στην οποία συμμετέχουν πάνω από 15 οργανώσεις, για να διατρανώσει το βροντερό της «όχι» στις μαζικές εκποιήσεις ακίνητης περιουσίας και δη της πρώτης κατοικίας. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από την τελετή λήξης των 20ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων της Γλασκώβης αναφέροντας ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες η κυπριακή αποστολή. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αγνόησε επιστολή για το Βατί και ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου ανέφερε ότι δικαιωματικά ο Δήμος διαχειρίζεται τα δικά του σκουπίδια και όχι τη γη του κράτους.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Αρχίζει να σπάει η σιωπή στα νοσηλευτικά ιδρύματα» γράφει ότι παρά τον «κώδικα της σιωπής» (στα νοσηλευτήρια) δικαστήριο της Λάρνακας αποφάσισε αποζημίωση αναπήρου για ζημιές που υπέστη. Όπως αναφέρεται παρά τις υπαρκτές δυσκολίες για να κινηθεί κάποιος νομικά κατά ιατρικής αμέλειας το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρνακας δεν παρείχαν την οφειλόμενη φροντίδα σε ό,τι αφορά τη διάγνωση και περίθαλψη μιας γυναίκας το 2004, προκαλώντας μετά από λίγο καιρό αναπηρία στο πόδι της η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί και αυτή φωτογραφία από την τελετή λήξης των 20ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων γράφοντας ότι οι Κύπριοι αθλητές που συμμετείχαν απέδειξαν τις ικανότητες τους κατακτώντας συνολικά 8 μετάλλια. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι Υπουργοί(Εσωτερικών και Οικονομικών) μάχονται για την έγκριση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Ο χρόνος τελειώνει» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις παραμένει «καυτή πατάτα» καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες και πως μετά τις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ο Υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε χτες τους Βουλευτές ότι το κράτος δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει την εφαρμογή σημαντικών νομοθεσιών. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο υιός Έμπολα, επιδημία του οποία ξέσπασε στην Αφρική, περνά ολοένα και περισσότερα σύνορα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι παιδόφιλοι οι χρήστες του διαδικτύου προτρέπονται να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους.