Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

typos, efimerides, kypros, cyprus, eidiseis, news,laimitomos.com,CYPRUS MAIL, CYPRUS WEEKLY, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, CYPRUS DAILY,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Καθαρή στροφή προς δυσμάς” κάνει λόγο στο κύριο του θέμα για έντονο αμερικανικό χρώμα στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, που μετά από ένα χρόνο κάνει καθαρή στροφή προς δυσμάς. Αλλού αναφέρει πως καταπέλτης είναι η έκθεση αξιολόγησης των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την Επιστημονική Επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Εξάλλου σημειώνει πως αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της φρουράς του Δημήτρη Χριστόφια και παραχώρηση αστυνομικών στο Γιώργο Λιλλήκα.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αλλάζει σελίδα” αναφέρει πως μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου ακολουθεί πώληση ομολόγων μέχρι 1 δις τον Σεπτέμβριο στην Τράπεζα Κύπρου. Αλλού σημειώνει πως το Υπουργικό Συμβούλιο συζητά σήμερα τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα. Επίσης αναφέρει πως ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία από τις επαφές που είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τόσο με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και την υπόλοιπη πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Σημερινή: Με τίτλο “Τους κόβουν τα φτερά πριν τα ανοίξουν” αναφέρει πως η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Κυπριακές Αερογραμμές τρομάζει τους επίδοξους επενδυτές οι οποίοι άρχισαν να κάνουν πίσω. Αλλού αναφέρει πως πέντε Κύπριοι συνελήφθησαν στο Μαρόκο με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή διαμαρτυρία κατοίκων της κοινότητες Πέρα Ορεινής Λευκωσίας ενάντια στην πρόθεση της CYTA να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας μέσα στην οικιστική περιοχή.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κοινό ξένων η Τράπεζα Κύπρου” αναφέρει πως από “Κοινό Κυπρίων” η Τράπεζα Κύπρου περνά στους Ρώσους καταθέτες και τώρα στα αμερικανικά επενδυτικά ταμεία. Επίσης σημειώνει πως ανελέητο είναι το σφυροκόπημα Γάζας. Αλλού επισημαίνει πως αλλάζει ο τρόπος εξέτασης νεοσυλλέκτων σε επίλεκτες μονάδες της Ε.Φ και πως ενώπιον του Υπουργικού τίθεται σήμερα σημείωμα για τροποποίηση των σχετικών κανονισμών.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Αλλάζει σελίδα η Τράπεζα Κύπρου” αναφέρει πως η αύξηση κατά 1 δις ευρώ το κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου έχει αλλάξει τη βάση των μετόχων της, αφού η τράπεζα έχει περάσει σε ξένα χέρια. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με στοιχεία από απογραφή που έγινε στην Αγγλία, σχεδόν δυο εκατομμύρια εργαζόμενοι μεταξύ 20 και 34 ετών στη χώρα ζουν ακόμη με τους γονείς τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη διάσωση σκύλου στο φράγμα του Σαϊττά από πυροσβέστες και φιλοξενεί σχετική φωτογραφία.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Επιστροφή της Τράπεζας” αναφέρεται στην αύξηση του κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου κατά 1 δις ευρώ, σημειώνοντας πως αυτή χαιρετίστηκε ως η μεγαλύτερη οικονομική εξέλιξη αυτού του χρόνου. Αλλού σημειώνει πως θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό σήμερα κατά του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις. Αλλού σημειώνει πως η υπουργική επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές θα συναντηθεί την Παρασκευή που θα προετοιμάσει το έδαφος για το επόμενο βήμα που αφορά στους στρατηγικούς επενδυτές.