Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ρυθμιστής η αφερεγγυότητα“, γράφει ότι ρόλο-κλειδί για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων θα έχει το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, που πρόκειται για ένα πλέγμα νομοθεσιών για προστασία της πρώτης κατοικίας και των δανειοληπτών, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες, και καλείται να αναμορφώσει το πτωχευτικό δίκαιο. Γράφει, επίσης, ότι οι πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό θα είναι το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Επίσης, γράφει ότι πυρετός εργασιών διεξάγεται κατά μήκος του μόλου στη Λεμεσό με στόχο μέχρι το τέλος Αυγούστου να παραδοθεί ανακαινισμένο το πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Δίχτυ προστασίας για τις περιουσίες“, γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος προανήγγειλε την ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ρυθμίσεων που θα λειτουργήσουν ως δίχτυ προστασίας των περιουσιών του κόσμου, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα υπάρξει συναίνεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο. Γράφει, επίσης, ότι υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση κεφαλαίου €1 δισεκ. και σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου καθορίζει την τιμή της μετοχής γύρω στο €0,24. Επίσης, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, προβληματισμένος από τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι του διαλόγου για το Κυπριακό.

Σημερινή: Με τίτλο “Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα“, γράφει ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να καταστεί διαμετακομιστικός σταθμός και να δεχθεί Ευρωπαίους πολίτες ή και πολίτες τρίτων χωρών, που θα εγκαταλείψουν τη Γάζα ή και τη Συρία, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Γράφει, επίσης, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος χαρακτήρισε “φόρο πελλάρας” τα έξοδα διαζυγίου, και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που κάποιος για διάφορους λόγους θέλει να συνάψει δεύτερο γάμο, ο πέλεκυς θα είναι πολύ πιο βαρύς. Επίσης, γράφει ότι μέτρα για τα κουνούπια απείλησαν σπάνιες χελώνες στο βιότοπο Αγίασμα στον Άγιο Δομέτιο και, μετά από παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, αναστάλθηκαν έργα αποξήρανσης του ρυακιού μέχρι να ληφθεί υπόψη η γνώμη του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Χαραυγή: Με τίτλο “Επί ξυρού ακμής το δημόσιο χρέος”, γράφει ότι σχοινοβατεί με επικίνδυνο τρόπο το δημόσιο χρέος και, αν συνεχιστεί η άπνοια στην οικονομία για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, καθίσταται πλέον ορατός ο κίνδυνος αναδιάρθρωσής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και ότι η μόνη λύση που μπορεί να δώσει φιλί ζωής στην οικονομία είναι η ανάπτυξη, η οποία θα αυξήσει το ΑΕΠ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Γράφει, επίσης, ότι παρόλο που η ΕΕ καλεί τα κράτη μέλη να εξασφαλίσουν για τους νέους πρόσβαση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας, εντούτοις οξύνεται η ανεργία με την πολιτική αυστηρής λιτότητας και της μονομερούς αύξησης της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Επίσης, γράφει ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

Cyprus Daily: Με τίτλο “Καμία ένδειξη για συμφωνία“, γράφει ότι το Ισραήλ και η Χαμάς εξαπέλυσαν χθες νέες επιθέσεις στον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα, παρά το ότι η κάθε πλευρά προσφέρει διαφορετικές εκεχειρίες για να τερματιστούν προσωρινά οι εχθροπραξίες των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενόψει σημαντικής γιορτής των Μουσουλμάνων. Γράφει, επίσης, ότι η πιο πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι το 93% των Ελληνοκυπρίων θεωρεί κακή την εθνική οικονομία, ενώ στο θέμα της οικονομίας του νοικοκυριού, της επαγγελματικής τους κατάστασης και την ποιότητα ζωής των ιδίων, είχαν πιο αρνητική άποψη από το μέσο όρο στην ΕΕ. Επίσης, γράφει ότι ο Ιταλός Vincenzo Nibali είναι ο νικητής του αγώνα ποδηλασίας Tour de France.