Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Θρίλερ με τις εκποιήσεις» γράφει για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα για το νόμο των εκποιήσεων, αναφέροντας ότι ούτε η σύσκεψη με την Τρόικα στο Προεδρικό έδωσε λύση παρά το ότι φαίνεται να έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός, όπως υποστηρίζουν κύκλοι από το Προεδρικό. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ο όμιλος – γίγαντας Buena Vista Hospitality Group με επενδυτικό πρόγραμμα $23 δις έχει ενδιαφερθεί για το Λήδρα Πάλας και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Κέρμια στην Αγία Νάπα, σε συνδυασμό με διπλανό μεγάλο τεμάχιο γης που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή. Αλλού γράφει ότι τα πάνω- κάτω έφερε χθες στην Αστυνομία απόφαση του Ανωτάτου η οποία ακύρωσε τις προαγωγές 15 αστυνόμων β`.

Αλήθεια: Με τίτλο «Απόλυτη άρνηση από τον Έρογλου» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πήγε με τρία εναλλακτικά σενάρια στη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη χθες για μεθοδολογία και θετική διάθεση για ΜΟΕ αλλά αλλά ο Ντερβίς Έρογλου είχε μόνο “όχι” στο λεξιλόγιο του. Αλλού η «Α» αναφέρεται στις επαφές της Τρόικας και γράφει ότι συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις της Τρόικας με το Υπουργείο Οικονομικών. Επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι η χθεσινή συνάντηση της Τρόικας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ήταν καθοριστική. Σε άλλο της θέμα γράφει για ενδιαφέρον αμερικανικής εταιρείας για Λήδρα Πάλας και Κέρμια.

Σημερινή: Με τίτλο «Σε διπλό κλοιό η κυβέρνηση» ότι σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των εκποιήσεων, καθώς η Τρόικα παραμένει αμετακίνητη στης αξιώσεις της, ενώ εντείνει τις απειλές της προς την κυβέρνηση, ότι εάν δεν κλείσει το θέμα, η εκταμίευση της επόμενης δεν θα γίνει. Αλλού γράφει για συγκλονισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας από την επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ χθες, προσθέτοντας ότι ο συγκλονισμός δεν άγγιξε τον Τ/κ ηγέτη που συνέχισε το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη συντριβή αεροπλάνου των Αλγερινών Αερογραμμών με 119 επιβάτες.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ανέξοδες παραδοχές για φατρίες στην Ε.Φ.» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε ανέξοδες παραδοχές και διαπιστώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας για «φατριασμό», “χωρίς όμως να προβεί σε ενέργειες προς αντιμετώπιση” του φαινομένου. Αλλού γράφει για τις συνομιλίες ότι ούτε στα ΜΟΕ τα βρήκαν οι δύο ηγέτες ούτε στη μεθοδολογία. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία προβάλλει τις συγκρούσεις στη Γάζα και την επίθεση που διενεργήθηκε σε σχολείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ως καταφύγιο για εκατοντάδες Παλαιστινίους.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Στην κατάψυξη οι συνομιλίες για το καλοκαίρι» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ηγέτες απέτυχαν να συμφωνήσουν σε σχεδόν ο,τιδήποτε καθώς η `δύσκολη` συνάντησή τους δεν είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόταση του ΚΟΤ για εξέταση μείωσης των φόρων αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι η Hermes απαντά ότι οι φόροι δεν είναι ο μόνος λόγος που οι τουριστικοί πράκτορες αποφεύγουν το νησί. Αλλού γράφει για την συντριβή χθες αεροπλάνου των Αλγερινών αερογραμμών.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Πολλοί οι αγοραστές» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στους 20 επίδοξους αγοραστές των Κυπριακών Αερογραμμών μεταξύ των οποίων η Ryanair και Aegean και στις δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε υπερέβη τις προσδοκίες που υπήρχαν. Αλλού γράφει για απογοητευτικό αποτέλεσμα από την συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου χθες. Σε άλλο της θέμα προβάλλει την έκκληση για κονδύλια που έκανε η ΔΕΑ χθες έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.