Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Στη μέγκενη η Κυβέρνηση” γράφει ότι ενώπιον διπλού σκοπέλου φαίνεται ότι βρίσκεται η Κυβέρνηση, αφού από τη μια πρέπει να συμφωνήσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις με την τρόικα και από την άλλη να είναι ένα νομοσχέδιο που θα περάσει από τη Βουλή, έστω και με οριακή πλειοψηφία. Αλλού αναφέρεται σε απόρρητη έρευνα για ατασθαλίες στην Αρχιεπισκοπή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πλήρη βάση στην Κύπρο και συνεργασία με Κυπριακές Αερογραμμές δημιουργεί ο Αμερικανός κολοσσός ελικοπτέρων Petroleum Helicopters international (PHI).

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Τίτλος “Αλλαγές-σοκ για το κάπνισμα!” γράφει ότι θα απαγορεύεται το κάπνισμα σχεδόν…παντού: Στους χώρους εργασίας, σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδότοπους ακόμα και στους ανοικτούς σε αυτά χώρους. Αλλού γράφει ότι υπαναχώρησαν ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ και είπαν “ναι” στην αποπαγοποίηση 785 θέσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα βρήκαν για τη βία στα γήπεδα και ψηφίζουν την Τετάρτη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Θα πάρουμε χρήματα αν πουλήσουμε ακίνητα” γράφει ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται να έχουν αποδεχθεί εξαίρεση της πρώτης κατοικίας από τις εκποιήσεις, αλλά μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλού γράφει ότι άκαρπη 9ωρη συνάντηση είχαν οι συνομιλητές για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι καταναλωτές απειλούν με μποϊκοτάζ τα κέντρα για αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ξεκαθαρίζει η Τρόικα” γράφει ότι η τρόικα ξεκαθάρισε ότι τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, μόνο μέσα από περικοπές θα εξευρεθούν. Αλλού γράφει ότι “τρόμος και θάνατος στη Γάζα”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει η διαδικασία προαγωγών για 785 θέσεις.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Κούρδος παρενοχλήθηκε και μετά απελάθηκε” γράφει ότι Κούρδος πατέρας έξι παιδιών απελάθηκε στην Τουρκία ύστερα από επιδρομή στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια του και την σύλληψη της συζύγου και των παιδιών του σύμφωνα με κατηγορία της ΚΙΣΑ. Αλλού γράφει ότι το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα πηγαίνει για ψήφισμα την επόμενη εβδομάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ηγέτες παγκόσμια ζητούν απαντήσεις για την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Βρώμικο χρήμα” γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα χθες ανέλαβε υποκατάστημα Τανζανιακής τράπεζας με βάση την Κύπρο που οι ΗΠΑ αποκάλεσαν “χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με πρωταρχικό μέλημα το ξέπλυμα χρήματος”. Αλλού γράφει ότι η ροή Ρώσων τουριστών προς το νησί ενδυναμώνει την τουριστική ανάπτυξη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών εκτός της ΕΕ.