Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Άγριες διαθέσεις έχουν οι τροϊκανοί”, γράφει ότι το κλιμάκιο των διεθνών δανειστών προειδοποίησε πως χωρίς την ψήφιση του νομοσχεδίου για επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης ακινήτων, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πέμπτη αξιολόγηση της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι το κουτί της Πανδώρας άνοιξε μετά τις απανωτές καταγγελίες καταθετών, με το Δικαστήριο της ΕΕ να δίνει διορία δύο μηνών στο Eurogroup, προκειμένου να καταθέσει την υπεράσπισή του σε σχέση με την επιβολή του “κουρέματος” ως προϋπόθεση της παροχής οικονομικής βοήθειας. Επίσης, γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Κυθρέας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, με πορεία και επίδοση ψηφίσματος στα Ηνωμένα Έθνη.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Οι εκποιήσεις επί τάπητος”, γράφει ότι κατηγορηματική εμφανίζεται η Τρόικα ως προς τη ρύθμιση των εκποιήσεων και ζητά όπως το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο πριν από την ολοκλήρωση της παρούσας αξιολόγησης στις 25 Ιουλίου. Γράφει, επίσης, ότι σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα της ΕΚΤ να συνδράμει στις προσπάθειες της Κύπρου. Επίσης, γράφει ότι σκηνικό από χολιγουντιανή ταινία θύμισε το μεσημέρι της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως, όταν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και συνελήφθη ο τρομοκράτης.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Υπαρχηγός ΓΕΕΦ με κοριούς”, γράφει ότι κοριοί παρακολούθησης και αξιωματικοί των Βρετανικών Βάσεων να ερευνούν μέσα στο γραφείο του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς στο ΓΕΕΦ, παρέμβαση Αστυνομίας και δύο συλλήψεις, καθώς και ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, ήταν το σκηνικό χθες, όταν ο Υπαρχηγός Ανδρέας Παπαπαύλου κάλεσε στο γραφείο του δύο Ελληνοκύπριους αξιωματικούς στον τομέα ασφαλείας των Βάσεων για να ερευνήσουν αν υπήρχαν κοριοί ή κρυφές κάμερες παρακολούθησης. Γράφει, επίσης, ότι η Ελληνική Δημοκρατία τίμησε χθες τον Δημήτρη Πιερίδη και τη Φωτεινή Παπαδοπούλου για την προσφορά τους. Επίσης, γράφει ότι καταγγέλθηκε εταιρεία λεωφορείων για απόκρυψη εσόδων σε βάρος του κράτους.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Έπιασαν τόπο οι αφόρητες πιέσεις ΔΗΣΥ”, γράφει ότι άλλα διακηρύττει δημόσια και άλλα πράττει ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος φαίνεται να υποκύπτει στις αφόρητες πιέσεις που του ασκήθηκαν από πλευράς του ΔΗΣΥ, σε σχέση με τη μετακίνηση αξιωματικών και υπαξιωματικοί του Υπουργείου Άμυνας. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, ανέφερε ότι δεν είχαν όλοι τον ίδιο ρόλο για το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό. Επίσης, γράφει ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών για το Κυπριακό, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι, συναντήθηκαν στις 16 Ιουλίου και θα συναντηθούν ξανά στις 18 Ιουλίου.,

Cyprus Daily: Με τίτλο “Προς πώληση”, γράφει ότι η Κυβέρνηση διαβεβαίωσε χθες ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν θα κλείσουν, παρά την ανοικτή πρόσκληση σε επενδυτές για να εκφράσουν ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών ή πακέτο ενεργητικού. Γράφει, ακόμα, ότι η Κύπρος και οι ΗΠΑ διεξήγαγαν χθες κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου. Επίσης, γράφει ότι ο οργανισμός προστασίας ζώων “Παφιακός” έφερε χθες στο φως νέα υπόθεση κακοποίησης μικρόσωμου σκύλου, το οποίο έπρεπε να θανατωθεί λόγω της άθλιας κατάστασης στην οποία βρισκόταν, και προσθέτει ότι η μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία “Thomas Cook” εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση στην Κύπρο, ενώ αναγνώστες επέκριναν την Κυβέρνηση για την αποτυχία της να προστατέψει τα ζώα.

Cyprus Mail:  Με τ τίτλο “Πωλείται: αερογραμμή σε τιμή ευκαιρίας”, γράφει ότι η Κυβέρνηση έχει επίσημα θέσει προς πώληση τις Κυπριακές Αερογραμμές. Γράφει, επίσης, ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΑΤΗΚ Στάθης Κιττής ξέσπασε χθες στο δικαστήριο και ανέφερε ότι κατηγορήθηκε ψευδώς από τον επιχειρηματία και κύριο μάρτυρα του κράτους Νίκο Λίλλη σε σχέση με ύποπτη συμφωνία αγοράς γης στη Δρομολαξιά με χρήματα του Ταμείου Συντάξεων των υπαλλήλων του οργανισμού. Επίσης, γράφει ότι στέγη ευγηρίας στη Βραζιλία πιστεύει ότι φιλοξενεί τον γηραιότερο άνθρωπο, ο οποίος, σύμφωνα με τα έγγραφά του, γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1888 σε κοινότητα σκλάβων που είχαν δραπετεύσει, μόλις δύο μήνες μετά τον τερματισμό της σκλαβιάς στη χώρα, όταν η Βραζιλία είχε ακόμη αυτοκράτορα.