Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Φόρος ο ίδιος με πέρυσι” γράφει ότι το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας σε τιμές 2013 προς ένα τοις χιλίοις θα απορριφθεί και αναφέρεται στη φόρμουλα που υιοθετεί η Βουλή. Αλλού, γράφει ότι συχνό φαινόμενο θα είναι οι καύσωνες και οι ξηρασίες στο εγγύς μέλλον για την Κύπρο, η οποία από το 2020 θα αντιμετωπίσει περισσότερα χρόνια ξηρασίας, πιο ακραία φαινόμενα βροχόπτωσης και περισσότερες μέρες με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου. Αλλού, γράφει ότι τρίμηνη φυλάκιση επιβλήθηκε σε κοινοτάρχη για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πάμε σαν…πέρσι” γράφει ότι στα χέρια της Βουλής βρίσκεται η λύση για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, αφού η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να επανέλθει με νέα νομοθεσία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανοίγει ο δρόμος για την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως κυπριακού προϊόντος και ότι σειρά μέτρων αγροτικής πολιτικής θα τεθούν σε εφαρμογή για ενίσχυση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σφοδρά ενοχλημένος για τις διαρροές στον Τύπο των εγγράφων που έδωσε στα κόμματα εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημερινή: Με τίτλο “Τα ΜΟΕ όχημα προς αναγνώριση” αναφέρεται στον κατάλογο των ΜΟΕ που πρότειναν Αναστασιάδης και Έρογλου και γράφει ότι η τουρκική φιλοσοφία κινείται σε συνομοσπονδιακές θέσεις και σε μια καταφανή προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι συνολικά 57 νομοσχέδια θα τεθούν σήμερα προς ψήφιση από την Ολομέλεια. Γράφει, επίσης, για το θέμα της φορολογίας των ακινήτων ότι πάνε πίσω στο 2013 για να υπερβούν την ασυνεννοησία.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ο τόπος δεν αντέχει ένα νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό” γράφει ότι ένα νέο αδιέξοδο, συνοδευόμενο με συνυπευθυνότητα της δικής μας πλευράς, θα στρέψει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού σε πρωτόγνωρες και άκρως ανεπιθύμητες για εμάς κατευθύνσεις, προειδοποιεί το ΑΚΕΛ. Αλλού, γράφει ότι απορρίπτεται ως έχει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη φορολογία (των ακινήτων) και ότι εναλλακτικά σενάρια συζητούνται στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών στη Βουλή, με επικρατέστερο αυτό της παραμονής σε τιμές του 1980. Αλλού, γράφει ότι απογοητευτικός ήταν και στη χθεσινή ακρόαση του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Υπό πολιορκία η Γάζα, μετά τους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ” γράφει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ταρακουνούσαν χθες τη Γάζα και μαχητές συνέχισαν την εκτόξευση ρουκετών στην καρδιά του Ισραήλ, κλιμακώνοντας τον πόλεμο, ο οποίος μέχρι στιγμής, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 47 ανθρώπους. Αλλού, γράφει ότι οδηγείται για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χουλιγκανισμό. Γράφει επίσης ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε επιτέλους την αίτηση για κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Φρένο στο φόρο” γράφει ότι οι Βουλευτές αναμένεται σήμερα να απορρίψουν το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για φορολόγηση των ακινήτων σε τιμές 2013 και να υιοθετήσουν φόρμουλα που θα επεκτείνει την περσινή νομοθεσία. Αλλού, γράφει ότι η Βουλή πρόκειται να ψηφίσει σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού. Προβάλλει, επίσης, φωτογραφία από τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Υπουργού Γεωργίας που ανακοίνωσε την κατάθεση του φακέλου του χαλλουμιού για κατοχύρωση του ως προϊόντος ΠΟΠ.