Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο ”Ρίχνουν άγκυρα στο ναυάγιο” γράφει ότι συγκριτική παρουσίαση των εγγράφων που κατέθεσε η κυβέρνηση στις συνομιλίες αποκαλύπτει ότι η τουρκική πλευρά καταθέτει στις συνομιλίες προτάσεις και θέσεις που στοχεύουν στο ναυάγιο των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι Κύπρια κατ`εξαίρεση είναι η σύζυγος του επιχειρηματία Αναστάσιου Δαυίδ, Αλεξάνδρα Τηλιγάδα η οποία είναι ελληνικής υπηκοότητας, λόγω της προσφοράς του συζύγου και της οικογένειάς του στην Κύπρο. Γράφει επίσης ότι κλιμακωτή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η φορολογία των ακινήτων.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ολα ανοικτά για το φόρο ακινήτων” γράφει ότι επικρατέστερο σενάριο είναι να παραμείνουν οι φορολογίες ως είχαν το 2013 και από Σεπτέμβρη τα κόμματα να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε κοινούς φορολογικούς συντελεστές. Η “Α” γράφει επίσης ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωργκάτζη ενημέρωσε τη Βουλή ότι δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτόν με τις εκροές καταθέσεων. Αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι η Κύπρος δεν θα συγκατανεύσει σε σύγκληση Συμβουλίου Σύνδεσης με την Τουρκία αν δεν γίνει γνωστή εκ των προτέρων η αντιφώνησή της.

Σημερινή: Με τίτλο “Το Βατερλώ μιας πολιτικής” και γράφει ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της ε/κ και τ/κ πλευράς όπως παρουσιάζονται στο 10σέλιδο έγγραφο συγκριτικής παρουσίασης που ετοίμασε το Προεδρικό και θα συζητηθεί την Δευτέρα στο Εθνικό Συμβούλιο, οι Τούρκοι επιδιώκουν απροκάλυπτα συνομοσπονδία. Αναφέρει επίσης ότι ο γιος του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Γκαούσου Φοφάνα, Σουλεϊμάν, προσεβλήθη από ελονοσία κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Ακτή Ελεφαντοστού και πέθανε στην Κύπρο. Αναφέρει επίσης ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωργκάτζη είπε ότι αναμένει στασιμότητα στις αναδιαρθρώσεις δανείων ενόψει των τεστ αντοχής των τραπεζών.

Χαραυγή: Με τον τίτλο “Θυματοποιούνται οι πολλοί χάριν των λίγων” προβάλλει στο κύριο θέμα της ότι οι έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός βουλής για τον τρόπο επαναξιολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας αφήνουν ρευστά όλα τα ενδεχόμενα για ψήφιση ή όχι του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Γράφει αλλού ότι η Κυπριακή Εταιρεία Υδρογονανθράκων μελετά είτε λύση πλωτής ή μεταφοράς ΦΑ για υγροποίηση στην Αίγυπτο. Αναφέρει επίσης ότι τα μέλη της Ενωσης Δήμων δεν υιοθετούν, τουλάχιστον η πλειοψηφία, την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών για την ίδρυση δευτεροβάθμιου οργάνου αφού την θεωρούν καταστροφική.

The Cyprus Daily: Με τίτλο  “Υπό επίθεση” γράφει ότι ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες του Ισραήλ να υπερασπίσει το κράτος του. Αναφέρεται επίσης στην απομάκρυνση της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης Αννυ Σιακαλλή. Προβάλλει επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι έχοντας μελετήσει τις απαράδεκτες αναφορές που περιέχονται στο τουρκικό έγγραφο που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη σε σειρά διαβημάτων, καταγγέλλοντας την προκλητική στάση της Άγκυρας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η επικεφαλής της Μετανάστευσης εκδιώχθηκε από την θέση της” και γράφει ότι ο ΚΙΣΑ ευελπιστεί ότι αυτό θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις των ΜΚΟ με την κυβέρνηση. Προβάλλει πρωτοσέλιδα τη διαμαρτυρία υπαλλήλων δήμων κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Δήμων. Γράφει επίσης ότι κροκόδειλος βρέθηκε σε λίμνη στην Κρήτη.