Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “Χαριστική βολή από Βρυξέλλες” αναφέρεται στη χθεσινή κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου της Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, κατά την οποία ο Υπουργός Οικονομικών είπε, μεταξύ άλλων, ότι “πολύ δύσκολα θα εγκριθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν”. Αλλού, γράφει ότι η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις της Ελένης Θεοχάρους, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας, στο οποίο αναφερόταν ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα”. Γράφει, επίσης, ότι το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου πήρε χθες ομόφωνη απόφαση η οποία αφήνει στο παρόν στάδιο ικανοποιημένους όλους, παλιούς μετόχους αλλά και νέους επενδυτές.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα, με τίτλο “ `Πάρτι` στη CYTA με διαφήμιση – χορηγίες!” γράφει ότι ένα μεγάλο πάρτι γινόταν στη Cyta επί προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, αναφορικά με την κατανομή των κονδυλίων για τη διαφήμιση, άμεση(τηλεοπτικά κανάλια, έντυπο τύπο κτλ) και έμμεση(χορηγίες, κάλυψη εκδηλώσεων κτλ). Αλλού, γράφει ότι οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας, Σταύρος Μαλάς και Χρίστος Πατσαλίδης, απορρίπτουν τις κατηγορίες εις βάρος τους για τις ακριβές τιμές των φαρμάκων στην Κύπρο για την τριετία 2009-2012. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου και γράφει ότι οι δύο κοινότητες συμφώνησαν να καταθέσουν προτάσεις επί όλων των θεμάτων και επί όλων των πτυχών .

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Πισώπλατα μαχαιρώματα” γράφει ότι το έντονο πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο των τελευταίων ημερών για τον διορισμό Εφόρου Φορολογίας και δύο Βοηθών Εφόρων, που θα προΐστανται του νέου σχήματος που ενοποιεί τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΦΠΑ, μετατράπηκε σε ναρκοπέδιο πριν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα οι αποφάσεις. Γράφει, επίσης, ότι μέτωπο με το σάπιο κατεστημένο στο υπουργείο Υγείας και στα δημόσια νοσηλευτήρια άνοιξε ο Φίλιππος Πατσαλής, διατάσσοντας τη διενέργεια νέων πειθαρχικών ερευνών. Αλλού, γράφει ότι ολοένα και λιγότεροι φοιτητές φεύγουν εκτός Κύπρου για σπουδές, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων εντός του νησιού, ενώ την ίδια ώρα μειώνονται οι ξένοι που φοιτούν στα κυπριακά ΑΑΕΙ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της με τίτλο “Προανήγγειλαν το θάνατο των Κ. Αερογραμμών” και γράφει ότι σε αποκαλύψεις -φωτιά που συνιστούσαν τον…επικήδειο των Κυπριακών Αερογραμμών προέβησαν χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου ο Υπουργός Οικονομικών και ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της εταιρείας, προσθέτοντας ότι κάποια από τα μέλη της εταιρείας παραιτήθηκαν επί τόπου υπό το βάρος των αποκαλύψεων των σκανδάλων κακοδιαχείρισης. Αλλού, γράφει ότι το ΑΚΕΛ εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από αθλητικούς χώρους. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από το 27ο φεστιβάλ νεολαίας και φοιτητών της ΕΔΟΝ, η αυλαία του οποίου έπεσε χθες, υπό τον τίτλο “η νεολαία του τόπου δεν σκύβει το κεφάλι και δεν παραδίδεται αμαχητί”.

The Cyprus Weekly: Με κύριο τίτλο “Κομμένα φτερά” αναφέρεται στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις Κυπριακές Αερογραμμές και γράφει ότι η εταιρεία κινδυνεύει με άμεσο κλείσιμο σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΚΑ το Φθινόπωρο. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στη χθεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου κατά την οποία λήφθηκε η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπέβαλε χθες κατά τη συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογου ένα κατάλογο με 14 μικρές και μεγάλες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμποστοσύνης προς συζήτηση στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.