Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Η διένεξη πάει στον Ντράγκι” γράφει ότι η Διοικητής της ΚΤ θα συζητήσει το θέμα της Τράπεζας Κύπρου με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ καθώς εξετάζει το αίτημα για παράταση ως τις 22 Αυγούστου στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για έκδοση κεφαλαίου. Αλλού ο “Φ” αναφέρει ότι η Αστυνομία, με βάση στατιστικά για τους πέντε πρώτους μήνες του 2014, ανεβάζει ψηλά το ποσοστό εξιχνίασης σοβαρών υποθέσεων, δηλαδή στο 58% που είναι και το πιο ψηλό στην Ευρώπη. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης για θέματα ακινήτων και φορολογίας με την επισήμανση ότι απεγκλωβίζονται χρυσοφόρες εκτάσεις.

Αλήθεια: Με τίτλο “54% των ιδιοκτητών απαλλάσσονται από τον φόρο” αναφέρεται στην χθεσινή απόφαση του Υπουργικού και γράφει ότι ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται στο 1 τοις χιλίοις και για τους δήμους σε 0,22 τοις χιλίοις και ότι απαλλάσσονται περιουσίες μέχρι 200 χιλ. Ευρώ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει τις αποφάσεις για την ηγεσία του ενοποιημένου τμήματος φορολογίας του οποίου τα ηνία αναλαμβάνει ως Έφορος φορολογίας η Ηλιάνα Χαραλάμπους Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρει ότι το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αποφασίζει την Παρασκευή για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημερινή: Με τίτλο “Περιμένει πράσινο φως η Αστυνομία” αναφέρεται στην σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό για την οικονομία κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η “Σ” ο ΠτΔ θα τονίσει ότι επιβάλλεται σύντομη ολοκλήρωση και καταχώρηση στο δικαστήριο των προχωρημένων υποθέσεων. Αλλού η “Σ” προβάλλει την συνέχιση της συζήτησης στην επιτροπή νομικών για το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και τις αντιπαραθέσεις ειδικότερα για την θέσπιση κάρτας φιλάθλου. Επίσης η εφημερίδα σε άλλο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ αναφέρεται στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων στα ΚΕΝ και τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ για αξιοκρατικές διαδικασίες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Έκτακτα μέτρα λέει το ΔΝΤ για ΕΕΕ” γράφει ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για τις επιπλέον δαπάνες των 50 εκ και ότι στην έκθεση του ΔΝΤ για την Κύπρο αναφέρεται ότι πρέπει να εντοπιστούν οι επιπρόσθετες παροχές που θα μπορούσαν να εξορθολογιστούν. Αλλού γράφει ότι Ρώσοι μεγαλομέτοχοι ετοιμάζουν αγωγές και κατηγορούν τις κυπριακές αρχές για δεύτερο κούρεμα ενώ ζητούν και εξηγήσεις από την Τράπεζα Κύπρου για φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Επίσης πρωτοσέλιδα η “Χ” γράφει ότι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση είναι στις λίστες αναμονής για MRI περισσότερο από ένα χρόνο.

Cyprus Mail: Με τίτλο“Μηδενική φορολογία ακίνητης περιουσίας για περισσότερους από τους μισούς ιδιοκτήτες” αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού για οροφή στην επιβολή φορολογίας στις 200.000 ευρώ και τις μειώσεις του συντελεστή για περιουσίες άνω του ποσού αυτού. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι συνεχίζεται η δοκιμασία στην Τράπεζα Κύπρου με αφορμή τις συζητήσεις για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Αλλού γίνεται αναφορά στην έκρυθμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή με τα αντίποινα για την δολοφονία τριών Ισραηλινών εφήβων.

The Cyprus Daily στο πρωτοσέλιδό της κάνει αναφορά στις αποφάσεις του Υπουργικού για αναθεώρηση των τελών ακίνητης περιουσίας με βάση την οποία απαλλάσσονται από τον φόρο ιδιοκτήτες με περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ. Αλλού γίνεται αναφορά στις αντιπαραθέσεις και διχογνωμίες για το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα που καθιστά αμφίβολη την ψήφισή του ως τις δέκα Ιουλίου. Επίσης προβάλλεται στην εφημερίδα πρωτοσέλιδα η έκκληση της Κυβέρνησης προς τους γιατρούς του δημοσίου που έχουν ήδη εξαγγείλει απεργιακά μέτρα.