Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αλήθεια: Με τίτλο “Το τελεσίγραφο της Χρυστάλλας”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας με επιστολή της καλεί το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου να επισπεύσει τις διαδικασίες έκδοσης κεφαλαίου εντός τριών ημερών. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται στις 16 Ιουλίου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών εξήγγειλε κίνητρα και μειώσεις τελών για την επίσπευση της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Έχετε τρεις μέρες διορία”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι νέα αυστηρή επιστολή απέστειλε η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας χθες προς την Τράπεζα Κύπρου, ζητώντας όπως προωθηθεί άμεσα η διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου και μάλιστα με ελάχιστο όριο το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αλλού, γράφει ότι η τουρκική πλευρά δεν αποδέχεται τις μεταβατικές περιόδους, απορρίπτει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητά όπως η συμφωνία στο Κυπριακό ισχύσει αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Αστυνομία εντατικοποιεί τις έρευνες για εξιχνίαση δύο εγκληματικών ενεργειών σε βάρος πρατηριούχου καυσίμων στη Λευκωσία.

Σημερινή: Με τίτλο “Τελεσίγραφο της Γιωρκάτζη”, γράφει ότι με νέα επιστολή της προς το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου η Διοικητής θέτει τελεσίγραφο απαιτώντας άμεση υιοθέτηση των εισηγήσεων της ως προς το χρόνο αλλά και τον τρόπο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αλλού, γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση για σκάνδαλο διαφθοράς. Σε άλλο της θέμα, η “Σ” γράφει ότι έχει σταλεί η ρηματική διακοίνωση στους πρέσβεις, μετά το θέμα που προέκυψε με τις επαφές που είχαν διπλωμάτες με τον λεγόμενο υπέξ Οζντίλ Ναμί.

Χαραυγή: Με τίτλο“Τώρα παίζει και η πλωτή”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η βιωσιμότητα του τερματικού LNG εξαρτάται από τα ευρήματα της εταιρείας ΕΝΙ στα τεμάχια 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ πριν από το τέλος του χρόνου. Αλλού, γράφει ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί βήμα απαξίωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την πρόταση που προωθείται από τον Υπουργό Εσωτερικών για το δευτεροβάθμιο όργανο. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι ανοίγει απόψε η αυλαία του 27ου Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ με τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και του Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Τίτλοι ιδιοκτησίας: αποτύχαμε παταγωδώς”, προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος είπε ότι Κυβέρνηση και Βουλή απέτυχαν παταγωδώς, σημειώνοντας ότι ένας όγκος 23 χιλιάδων τίτλων ιδιοκτησίας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος του έτους. Αλλού, γράφει για τις ελπίδες που εκφράζονται από τον ΚΟΤ για αύξηση του τουρισμού για καταδύσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της χώρας.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Η ημερομηνία τέθηκε”, γράφει ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας απέστειλε νέα επιστολή στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για έκδοση κεφαλαίου, τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου, τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι υπογράφηκε χθες το συμβόλαιο για την πρώτη φάση αναστήλωσης του μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα. Αλλού, γράφει για τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας ότι αν έχουμε ικανοποιητικές ποσότητες φυσικού αερίου, θα είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία τερματικού.