Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Άγριες μάχες παρασκηνίου“, γράφει ότι έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις γίνονται στο εσωτερικό της Τράπεζας Κύπρου, με φόντο τον χρόνο αύξησης κεφαλαίου, τα επενδυτικά ταμεία που θα επενδυθούν, αλλά και τον “πόλεμο” που μαίνεται για τον έλεγχο της. Γράφει, επίσης, ότι ο κύβος ερρίφθη για τα 250 καμένα εμπορευματοκιβώτια που καταστράφηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο “Hanjin Athens”, και θα ξεφορτωθούν τελικά στο Λιμάνι Λεμεσού. Επίσης, γράφει ότι στη διαδικασία επικαιροποίησης των τιμών των φαρμάκων έχουν μπει ήδη οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του κράτους, ενώ ταυτόχρονα τίθενται προς συζήτηση και διάφορα σενάρια που έχουν ετοιμαστεί και αφορούν την επαναξιολόγηση και αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης των πρωτότυπων συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων.

Αλήθεια: Με τίτλο ‘‘Διελκυστίνδα στην Τράπεζα Κύπρου“, γράφει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου παρουσιάζεται απρόθυμο να προχωρήσει γρήγορα σε έκδοση νέου κεφαλαίου, αντίθετα με την προσδοκία που εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Γράφει, επίσης, ότι την ερχόμενη Παρασκευή δύο Επιτροπές της Βουλής συζητούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, και ότι αναμένεται άγρια σύγκρουση για τις ευθύνες πρώην και νυν Διοικητικών Συμβουλίων. Επίσης, γράφει ότι η αγωνία χιλιάδων μαθητών που διεκδικούν μια θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα φτάνει σήμερα στο τέλος της, καθώς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σημερινή: Με τίτλο “Φρένο στην κίνηση με υγραέριο“, γράφει ότι η μαζική προσπάθεια ιδιοκτητών αυτοκινήτων να μετατρέψουν τον μηχανισμό των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων τους, ώστε να λειτουργούν με υγραέριο, έχει θορυβήσει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο επιχειρεί να τερματίσει την τάση αυτή, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική νομοθεσία. Γράφει, επίσης, ότι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` δηλώνει ανήσυχος για την Τράπεζα Κύπρου και διαπιστώνει πόλεμο δύο τάσεων για τον έλεγχό της. Επίσης, γράφει ότι κατάδικος, μετά που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από συγκρατούμενο του σε μπάνιο των Κεντρικών Φυλακών, έστειλε επιστολή στη μητέρα του και την πληροφορούσε ότι ήθελε να φύγει από τη ζωή, ζητώντας να ταφεί στον τάφο του αδελφού του.

Χαραυγή: Με τίτλο “Πόλεμος εκατομμυρίων στην Τράπεζα Κύπρου“, γράφει ότι πράξεις εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τον έλεγχο της Τράπεζας Κύπρου, και ότι παρουσιάστηκε από στενό συνεργάτη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος πρόταση για πώληση του Aphrodite Hills έναντι €35 εκ., αλλά λίγες ημέρες μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ενημερώθηκε από δικηγορικό γραφείο ότι υπήρχε δεύτερη προσφορά ύψους €105 εκ., πράγμα που κίνησε υποψίες. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επεσήμανε ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα καθορίσουν το μέλλον και την επιβίωση του κυπριακού λαού. Επίσης, γράφει ότι υποχωρεί από σήμερα ο καύσωνας.

Cyprus Daily: Με τίτλο “Παιχνίδια εξουσίας στην Τράπεζα Κύπρου“, γράφει ότι διεξάγεται στην Τράπεζα Κύπρου παρασκηνιακός πόλεμος ελέγχου, αναφορικά με τα σχέδια για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά μέχρι €1 δισεκατομμύριο, καθώς αιωρούνται τα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής. Γράφει, επίσης, ότι γύρω στους 200 ζωόφιλους πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας στον Πρωταρά για την κακομεταχείριση σκύλου σε ξενοδοχείο της περιοχής την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφία με πανηγυρισμούς ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας ύστερα από τέρμα που πέτυχε η ομάδα στον αγώνα της εναντίον του Μεξικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, που διεξάγεται στη Βραζιλία, και σημειώνει ότι ο αγώνας έληξε 2-1 υπέρ της Ολλανδίας με πέναλτι στην παράταση.