Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Σε άγνοια το Δ.Σ της Cyta” και αναφέρει ότι βρίσκονται σε ρήξη οι σχέσεις του Γενικού Ελεγκτή με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής (και ΓΔ του ΥΠΟΙΚ) μετά την αποκάλυψη ότι η απαντητική επιστολή που έστειλε στον Ελεγκτή δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” γράφει ότι έρευνα των εμπειρογνωμόνων της Kaspersky Lab αποκαλύπτει ότι υπάρχει εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης κινητών στην Κύπρο και γίνεται υποκλοπή δεδομένων από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ακτιβιστές. Αλλού γίνεται αναφορά σε αντιδράσεις του ΥΠΕΞ για το γεγονός ότι διαπιστευμένοι Πρέσβεις της ΚΔ φαίνεται να έχουν επαφές με τον λεγόμενο υπεξ, ενώ είχαν παρευρεθεί σε γεύματα που οργάνωσε.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Κανένας δεν θα χάσει τις σπουδές του!” γράφει ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο για δημιουργία ανεξάρτητου φορέα κοινωνικής στήριξης για στήριξη δυσπραγούντων ατόμων και ότι με το τρόπο αυτό κανείς δεν θα αναγκάζεται να διακόπτει τις σπουδές του. Αλλού αναφέρει ότι κατατέθηκαν νομοσχέδια για διάλυση άλλων δύο ημικρατικών οργανισμών, της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” προβάλλει το θέμα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις τοποθετήσεις του ΥΠΕΣ σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ.

Σημερινή: Με τίτλο “Μας κούρεψαν και τα ομόλογα”  αναφέρει ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής θα γίνει κούρεμα 16,5% στα κυπριακά κρατικά ομόλογα. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε νέο ρήγμα στο ΔΗΚΟ όπου η `ομάδα Καρογιάν` αποφάσισε να τηρήσει αποχή από τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και κάνει λόγο για `απροθυμία` του Προέδρου να λειτουργήσει συνθετικά και συναινετικά.
Αλλού προβάλλονται οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το ΕΕΕ και οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κατεψυγμένα βαφτίζονται φρέσκα” γράφει ότι χίλιοι τόνοι κατεψυγμένοι χοιρινού εισήχθηκαν και διατέθηκαν ως νωπό κρέας και ότι τα Σαββατοκύριακα οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι. Αλλού αναφέρει ότι σε δύο φάσεις θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου και ότι αρχές Σεπτεμβρίου συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Χ” αναφέρει ότι διευρύνεται η πίτα των φορολογουμένων και εκφράζονται φόβοι για επιβάρυνση των χαμηλομεσαίων στρωμάτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Σε κώμα σκυλί που πετάχθηκε”  αναφέρεται στην καταγγελία ότι υπάλληλοι ξενοδοχείου στην ελεύθερη Αμμόχωστο πέταξαν σε μηχανή καταστροφής χαρτιού σκυλάκι που περιφερόταν στο ξενοδοχείο και φιλοξενεί και τις δηλώσεις της διεύθυνσης του ξενοδοχείου. Αλλού αναφέρεται στις επιστολές του Γενικού Ελεγκτή προς το ΔΣ της Cyta για παρατυπίες του παρελθόντος. Σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην περίπτωση κοριτσιού που γεννήθηκε με πρόβλημα στην καρδία, υποβλήθηκε σε επέμβαση και σήμερα κλείνει το πρώτο της έτος.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Κατρακύλα ακινήτων” αναφέρεται στην πτώση των τιμών ακινήτων με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε η RICS Κύπρου. Σε άλλο θέμα προβάλλει την αύξηση της θερμοκρασίας, τις προειδοποιήσεις για μίνι καύσωνα και τις συμβουλές των ειδικών. Επίσης αναφορά γίνεται στα σχέδια των ΚΑ για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή και φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣ.