Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Με ύφος χιλίων πασάδων” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Άγκυρα κατέθεσε τουρκικό έγγραφο στην ΕΕ, στην διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης προχθές στο Λουξεμβούργο όπου χαρακτηρίζεται η ΚΔ “εκλιπούσα” και ότι είναι “νεκρό” το νόμιμο κράτος. Αλλού αναφέρει ότι ανησυχίες και επιφυλάξεις εκφράζουν κόμματα και οργανώσεις ότι θα γίνει κουτσούρεμα βοηθημάτων για να βρεθούν τα χρήματα για το ΕΕΕ. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” προβάλλει το θέμα της διαδοχής του Στυλιανού Νάση στην ΕΦ και γράφει ότι δύο Ελλαδίτες αντιστράτηγοι έχουν προβάδισμα, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κίτρινη κάρτα στους Επάρχους”  γράφει ότι ο ΥΠΕΣ απέστειλε επιστολές στους Επάρχους και τους συστήνει την προσοχή καθώς , αναφέρει, παρατηρούνται κρούσματα άρνησης, παράληψης ή αποφυγής ανάληψης ευθύνης. Αλλού η εφημερίδα γράφει για την δωδεκαετή και δεκαετή φυλάκιση των Λευκαρίτη και Νικολάου και τις τοποθετήσεις του Κακουργιοδικείου κατά την ανακοίνωση της επιβολής της ποινής. Σε άλλο δημοσίευμα η “Α” αναφέρει ότι θα ξεκαθαρίσει σε μία-δύο ημέρες η έρευνα για τις ΚΑ και τον Πρόεδρό τους Τώνη Αντωνίου.

 

Σημερινή: Με τίτλο  “Μπαλάκι οι ευθύνες της πορείας των ερευνών”  γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας καταλογίζει την καθυστέρηση στην Αστυνομία η οποία απαντά με τη σειρά της ότι ενεργεί υπό την εποπτεία της νομικής υπηρεσίας.
Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι στα τυφλά είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για το φόνο του Γιάννου Καλοψιδιώτη και ότι προέβη σε γραπτή κατάθεση ο γιος του Φάνος. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Νετανιάχου για την ενέργεια ενώ έγινε συζήτηση και για ενδεχόμενη κάθοδο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στο νησί.
Χαραυγή: Με τίτλο “Επτά προτάσεις βελτίωσης είναι…μικροψυχία!”  αναφέρεται σε επικρίσεις της Κυβέρνησης σε ανησυχίες και προβληματισμούς του ΑΚΕΛ για το ΕΕΕ και τους φόβους για αποψίλωση παροχών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην συνεδρίαση της επιτροπής παιδείας, παρουσία του Υπουργού για το θέμα των συστάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, η “Χ” κάνει αναφορά στις ανακοινώσεις χθες για την έναρξη εργασιών στον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα.

 Cyprus mail: Με τίτλο “Καταδίκη δώδεκα ετών στον παιδόφιλο” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρεται στην επιβολή ποινής για την υπόθεση της εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Λάρνακα. Αλλού αναφέρει ότι οι επιβάτες της Ryanair επέστρεψαν τελικά στα σπίτια τους μετά την περιπέτεια που είχαν στην πτήση Θεσσαλονίκη-Πάφος και την έκτακτη προσγείωση στην Αθήνα. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος απέσπασε την τρίτη θέση σε έρευνα για το ρόλο της σε ανθρωπιστικά και θέματα έρευνας.

 

Cyprus Daily: Με τίτλο “Δράμα σε πτήση” είναι ο τίτλος της επίσης αγγλόγλωσσης “The Cyprus Daily” που αναφέρεται στο περιστατικό με επιβάτη σε αεροσκάφος της Ryanair και στην επιστροφή τελικά των επιβατών στα σπίτια τους. Αλλού κάνει αναφορά στην επιβολή ποινής από το Κακουργιοδικείο σε Λευκαρίτη και Νικολάου για εκμετάλλευση ανηλίκων. Επίσης, στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ δηλώνει ότι νοιώθει πως χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης.