Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Χωρίς βαθιές περικοπές” γράφει ότι εξυγίανση στους ημικρατικούς οργανισμούς αλλά με τις τακτικές δαπάνες να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με το 2014 ζητά το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του που απέστειλε στις 16 Ιουνίου. Αλλού γράφει ότι εκτεθειμένη θα βρεθεί η Κύπρος έναντι της ΕΕ ύστερα από καταγγελία Τουρκοκύπριου ότι Ελληνοκύπριος λάμβανε επιχορήγηση από την ΕΕ επί σειρά ετών για καλλιέργεια εκτάσεων γης χωρίς να δικαιούται. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι τα είπαν έξω από τα δόντια στην συνεδρία της ΚΕ της ΕΔΕΚ για την ήττα στις ευρωεκλογές.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ο Χάρης δείχνει το δρόμο στις τράπεζες” γράφει στο κύριο της θέμα ότι το μπαλάκι στις τράπεζες έριξε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης υποδεικνύοντας ουσιαστικά πως το οικονομικό περιβάλλον μετά την επιτυχή έξοδο της Κύπρου στις αγορές ευνοεί την αναζήτηση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ως θετική εξέλιξη για την Κύπρο χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ενδεχόμενη εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν. Γράφει ακόμη ότι αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η αστυνομία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου μετά τη δολοφονία του Γιάννη Θεοφάνους Καλοψιδιώτη.

Σημερινή: Με τίτλο  “Τρέχει να πείσει τα κόμματα η Ζέτα” γράφει ότι καθοριστικό θα είναι το διήμερο σήμερα και αύριο αναφορικά με το μέλλον του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα την ώρα που τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Αναφέρει επίσης ότι εξελίσσεται ομαλά η υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος αναμένεται σήμερα να πάρει εξιτήριο ύστερα από εισαγωγή του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Η `Σ` αναφέρει ακόμη ότι είναι έτοιμη η έκθεση που ζήτησε η Κεντρική και θα μάθουμε ποιές τράπεζες δεν εφαρμόζουν την οδηγία για τα κόκκινα δάνεια.

Χαραυγή: Με τίτλο “Τρία κέντρα αποφάσεων- τα δυο στο ΓΕΕΦ και το άλλο στο Υπ. Αμυνας” γράφει ότι τρία κέντρα λήψης αποφάσεων φαίνεται να λειτουργούν στο ΓΕΕΦ και στο Υπουργείο Αμυνας γεγονός που προκαλεί σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα, και ότι έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΦ με τον Υπουργό να τηρεί αποστάσεις. Αλλού γράφει για εξοντωτικές επιβαρύνσεις 20% για τα καθυστερημένα τέλη αποχετεύσεων και σημειώνει ότι αυτά δεν μπορούν να μειωθούν λόγω νομοθεσίας. Η `Χ` γράφει επίσης ότι το ΥΠΕΣ φορτώνει τα προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών στις τοπικές αρχές χωρίς επιπρόσθετες πιστώσεις.

The Cyprus Daily: γράφει στο κύριό της θέμα για τις συνομιλίες για το Κυπριακό και σημειώνει ότι οι ελπίδες για επίλυση του προβλήματος φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο αφού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τ/κ πλευρά ακολουθεί τακτικές κωλυσιεργίας. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα έργο ηλιακής ενέργειας στη Λεμεσό που χαρακτηρίζεται καινοτόμο και βρίσκεται στα τελικά στάδια ολοκλήρωσής του. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Κύπριου σκηνοθέτη Χάρη Μαυρομιχάλη ο οποίος κάνει καρριέρα στις ΗΠΑ.