Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με  τίτλο “Μπάζει νερά η ασφάλεια της ΑΟΖ” γράφει στο κύριό της θέμα ότι η ΚΔ αναβαθμίζει άρον-άρον τα ραντάρ της γιατί έχουν εκφράσει ενοχλήσεις οι ξένες εταιρείες για την απουσία ουσιαστικής παρακολούθησης της ΑΟΖ από τις κυπριακές αρχές. Αλλού γίνεται αναφορά στην αντιπαράθεση Προεδρικού-ΔΗΚΟ η οποία χαρακτηρίζεται `κόντρα με πολλές παραμέτρους και αιτίες`. Επίσης  γράφει ότι οι αποδόσεις του κυπριακού ομολόγου αποτελούν δέλεαρ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Η Ζέτα τα αλλάζει όλα” φιλοξενεί συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας η οποία αναλύει την κυβερνητική πολιτική για το ΕΕΕ και την απόκτηση μητρώου δυσπραγούντων πολιτών. Αλλού αναφέρει ότι η ασθένεια του ΠτΔ οδηγεί σε αναβολή της συνάντησης του με τον Τ/κ ηγέτη και ότι η συνάντηση της Δευτέρας θα επαναπρογραμματιστεί από τους διαπραγματευτές. Επίσης η “Α” προβάλλει την δολοφονία Καλοψιδιώτη και αναφέρεται σε συμβόλαιο θανάτου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριό του θέμα υπό τον τίτλο “`Σφήνα΄ στα ενεργειακά” και γράφει ότι η Λευκωσία επιχειρεί να αξιοποιήσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το Ιράκ και να αναδείξει το δικό της ρόλο στην περιοχή. Σε άλλο ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι η Λευκωσία θα επιχειρήσει και πάλι την προσφυγή στις διεθνείς αγορές για χρηματοδότηση και ότι η πρόσφατη κίνησή της δεν ήταν τυχαία. Αλλού αναφέρεται στην συνεδρίαση αύριο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας στο Λουξεμβούργο και στη κοινή θέση των `28` για τις πρόσφατες αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Πάρτε ΕΕΕ και ξεχάστε όλα τα άλλα”  γράφει στο κύριό της θέμα ότι το ΕΕΕ συνοδεύεται από κουτσούρεμα και κατάργηση πολλών επιδομάτων και ότι οι νέες περικοπές `μαγειρεύτηκαν` από το ΔΝΤ. Σε άλλο ρεπορτάζ φιλοξενείται συνέντευξη του Υπ. Παιδείας ο οποίος μεταξύ άλλων τοποθετείται και στις υποδείξεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αλλού η “Χ” προβάλλει πληροφορίες της ότι τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του τερματικού LNG και ότι οι Κυβερνώντες ανατρέπουν τις αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Cyprus Mail:  Με τίτλο “Oλα για την αίγλη”  αναφέρει ότι η πώληση της χρονοθυρίδας στο Heathrow είναι το τέλος μιας εποχής για τις ΚΑ. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠτΔ εισήχθη στο νοσοκομείο υποφέροντας από γαστρεντερίτιδα και ότι θα γίνουν εξετάσεις και αναλύσεις για να αποφασιστεί πότε θα λάβει εξιτήριο. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει το θέμα των πολιτικών γάμων στην Πάφο και τις αναρίθμητες τοποθεσίες της πόλης και επαρχίες που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των νεονύμφων.

Η Καθημερινή: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “`Έξοδος στις αγορές ενέργειας” και αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει μεθοδευμένες κινήσεις για έξοδο στις αγορές και θέλει να αξιοποιήσει το ρόλο της στην περιοχή.
Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την κρίση στο Ιράκ και τις κινήσεις των Τζιχαντιστών και ότι η Άγκυρα για το λόγο αυτό βρίσκεται σε διπλωματικό κλοιό. Αλλού η “Κ” φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ ο οποίος προμηνύει και έκδοση νέου ομολόγου.

Η ΜΑΧΗ: Κύριό της θέμα συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Ν. Τορναρίτη ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι το ζητούμενο σήμερα είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η αλλαγή νοοτροπίας και μυαλών. Αλλού αναφέρεται στη δολοφονία του Γ. Καλοψιδιώτη και τις συνεχιζόμενες έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ η “Μ” αναφέρεται στο νομοσχέδιο για πάταξη της βίας στα γήπεδα.