Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Δόση 2 εκατ. Ευρώ την ημέρα” γράφει ότι σημαντικό βάρος επωμίζονται και θα συνεχίσουν να επωμίζονται οι φορολογούμενοι για πολλά χρόνια ακόμα, σε σχέση με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που ανέρχεται στα 18 δισ. Αναφέρει αλλού ότι η Αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία που υποδεικνύουν βίαιη συμπεριφορά του Ανδρέα Πιτή εντός της οικογένειας, παρότι δεν υπήρξε καταγγελία ενώ ο 14χρονος Κλεόπας φαίνεται να ήταν μάρτυρας σε πολλά επεισόδια των γονιών του. Σήμερα τελείται η κηδεία της μάνας και κόρης. Γράφει επίσης ότι ένα 24ωρο μετά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, προέκυψε σύγκρουση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ανακάτεψαν την τράπουλα της Αστυνομίας” γράφει ότι σαρωτικές μεταθέσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών με σημαντικά πόστα ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν τους διευθυντές και υπεύθυνους τμημάτων. Γράφει αλλού ότι στελέχη των Κυπριακών Αερογραμμών κατάγγειλαν τον Πρόεδρο της εταιρείας στο Προεδρικό. Ο Τώνης Αντωνίου απορρίπτει όλες τις εις βάρος του καταγγελίες και δηλώνει καθαρός. Προβάλλει επίσης την προθεσμία ως τις 5 Ιουλίου για τα πρόστιμα της Κεφαλαιαγοράς.

 Σημερινή: Με τίτλο “Εφαγαν τον πατέρα του Φάνου Καλωψιδιώτη” ακριβώς δύο χρόνια μετά το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα. Στόχος του ανεπιτυχούς φονικού τότε ήταν ο Καλωψιδιώτης. Ο ΄73χρονος πατέρας του Γιάννης πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Γράφει ότι με πλωτά, εναέρια και ηλεκτρονικά μέσα ενισχύεται η επιτήρηση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αλλού αναφέρει ότι σε πορεία μετωπικής σφοδρής σύγκρουσης βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Σύγχρονοι δούλοι βαφτίζονται εργάτες…εθελοντές” και αναφέρει ότι ξενοδόχος στην Πόλη Χρυσοχούς απέλυσε τους 29 Κύπριους υπαλλήλους του και προσέλαβε εθελοντές, κοινοτικούς ή υπηκόους τρίτων χωρών με αμοιβή ένα πιάτο φαΐ και ένα στρώμα. Η “Χ” αλλού αναφέρει ότι έντονες ανησυχίες εκφράζει η ΠΕΟ ότι με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα δεν διευρύνεται η κοινωνική πολιτική αλλά γίνεται ανακατανομή των πόρων από τους φτωχούς στους φτωχότερους. Η “Χ” γράφει επίσης ότι την επόμενη βδομάδα το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αποφασίζει για την αύξηση κεφαλαίου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι Ιρακινές δυνάμεις σε πλήρη επιθετικότητα” γράφει ότι οι ιρακινές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο βόρειο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν τους ισλαμικές σουνίτες. Αναφέρεται επίσης και στη διάψευση από πλευράς του Προέδρου των ΚΑ ότι χρέωσε την εταιρεία για προσωπικά έξοδα. Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko διέταξε τις δυνάμεις του να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για επτά μέρες.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “`Αναταραχή στις ΚΑ” αναφέροντας ότι οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών ζήτησαν πιο αυστηρούς ελέγχους των οικονομικών της εταιρείας μετά από ισχυρισμούς ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ Τώνης Αντωνίου χρέωνε προσωπικά έξοδα στην εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προβάλλει επίσης τις εκδηλώσεις στη Λάρνακα για το ναυάγιο Ζηνοβία. Η εφημερίδα με σχετική φωτογραφία αναφέρει αλλού ότι 90 ζευγάρια από το Ισραήλ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Κάστρο της Λάρνακας χθες.