Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

 Σημερινή:  Με τίτλο «Επιδόματα αβέρτα στους Ημικρατικούς» γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης διαπιστώνει στις ετήσιες εκθέσεις για το 2013 ανεξέλεγκτη παραχώρηση επιδομάτων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, ενώ εισηγείται την επανεξέτασή τους. Ακόμη γράφει ότι αλλάζει τα φώτα στον κόσμο της νύχτας η Αστυνομία, με αφορμή τη χθεσινή επιχείρηση της Δύναμης στη Λάρνακα. Εξάλλου, γράφει για καταγγελίες-σοκ για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε αθλητικούς χώρους.

Αλήθεια: Με τίτλο «Πρόλαβαν τον πόλεμο μεταξύ δύο φατριών» γράφει ότι στη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας συμμετείχαν 150 μέλη της, ενώ η επιχείρηση σχεδιάστηκε με κάθε μυστικότητα με σκοπό τον αιφνιδιασμό των παρανόμων. Επίσης αναφέρεται στη σύγκρουση Cyta-Γενικού Ελεγκτή για τη Cyta Hellas, με την πρώτη να μιλά για λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας το 2013, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα που παραθέτει ο Ελεγκτής δίνουν ζοφερή εικόνα. Ακόμη, γράφει ότι το πεντάμηνο Αύγουστος-Δεκέμβριος 2013 εισπράχθηκαν περίπου 20 εκ. από τα νοσήλια, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Φιλελεύθερος: κάνει λόγο στο κύριο του θέμα για «παρέλαση κολοσσών για αέριο» , καθώς, όπως αναφέρει, δραστηριότητα άνευ προηγουμένου καταγράφεται αυτή την περίοδο στην Κύπρο με πολλά υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις εταιρείες-κολοσσούς που εμπλέκονται στον τομέα ενέργεια και τους υδρογονάνθρακες της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλού, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία λέει ότι ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, ΡΙΚ και άλλοι ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να σταματήσουν τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι εργαζόμενοι να συνεισφέρουν ποσοστό 1,5%, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η πλατεία Ελευθερίας θα κοστίσει άλλα 17-18 εκ. Ευρώ.

Χαραυγή: Τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ψυχίατρο ζητά ο Υπ. Δικαιοσύνης για Κ.Φ.» και γράφει για σκηνικό πανικού στις Κεντρικές Φυλακές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Χ», μέσα σε μια εβδομάδα σημειώθηκαν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας ενώ κάνει επίσης λόγο για «ψυχιατρικοποίηση» του προβλήματος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Επίσης γράφει ότι φάσκουν και αντιφάσκουν οι διοικούντες τις Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ ο βουλευτής ΔΗΣΥ Γ. Γεωργίου αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ακόμη, γράφει ότι χάθηκαν 17 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο «ΚΑ: Θα συνεχίσει να εξυπηρετείται το Λονδίνο» γράφει στο κύριο θέμα της ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές επιβεβαίωσαν ότι η χρονοθυρίδα στο αεροδρόμιο Χήθροου είναι προς πώληση, όμως η εταιρεία δεν θα εγκαταλείψει την βρετανική πρωτεύουσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας Κρις Λαζαρή θα πληρώσει για τη χρήση ιδιωτικού τζετ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης γράφει ότι η μαζική επιχείρηση της Αστυνομίας χθες στη Λάρνακα δεν απέφερε τα αναμενόμενα.

Cyprus Weekly:  Με τίτλο «Τέρμα στους τζαμπατζήδες» γράφει ότι οι εργαζόμενοι στους Ημικρατικούς – όπως Cyta, ΑΗΚ, ΡΙΚ – θα πρέπει να συνεισφέρουν πλέον με 1,5% του μισθού τους για να απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Επίσης γράφει ότι η Πάφος ετοιμάζεται για την ετήσια ρεγκάτα που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ακόμη γράφει ότι η Κύπρος μπορεί να αποδειχτεί θησαυρός για τους επενδυτές ομολόγων λόγω των πενιχρών αποδόσεων των ομολόγων αλλού.