Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο “Έκρυβαν φούσκα €4,6 δισ.” και αναφέρεται στα όσα καταγράφονται στο κατηγορητήριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τους 22 τραπεζίτες για τα ελληνικά ομόλογα και το γεγονός ότι δεν ενημέρωσαν τους επενδυτές για το ρίσκο που αναλάμβαναν. Επίσης ο “Φ” σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος βγαίνει στις διεθνείς αγορές για 500 εκ. και ότι αυτό θα γίνει ένα χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις. Επίσης στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ΠτΔ μεταβαίνει στο Κάιρο για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αιγύπτου.

Αλήθεια  με κύριο θέμα “Βγαίνουμε στις αγορές” αναφέρει ότι η διαδικασία θα είναι ανοικτή και στόχος είναι η άντληση 500 εκ. με επιτόκιο χαμηλότερο του 6,5%. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, η χρήση κοκαΐνης είναι μεγαλύτερη στη Λευκωσία παρά στην Αθήνα. Επίσης η “Α” αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της Κεφαλαιαγοράς για επιβολή προστίμων σε πρώην στελέχη τραπεζών και ότι η Επιτροπή σημειώνει πως έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη όσοι διαφωνούν.

Σημερινή υπό τον τίτλο “Πίσω στις αγορές επιστρέφει η Κύπρος” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι η επάνοδος ίσως γίνει και εντός του τρέχοντος μήνα και ότι το ΥΠΟΙΚ έχει λάβει το πράσινο φως και από την τρόικα. Αλλού αναφέρει πως οι `καμπάνες` της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ξεσήκωσαν θύελλα και προβάλλει τις αντιδράσεις των πρώην στελεχών τραπεζών και τις τοποθετήσεις της ίδιας της Επιτροπής.

Χαραυγή με τίτλο “Αδιαφάνεια για την 3η χρονοθυρίδα των ΚΑ” αναφέρεται στο κύριό της θέμα σε `νέο κρούσμα αυταρχισμού από το ΔΗΣΥ`, σημειώνοντας ότι εκφράζονται φόβοι για ξεπούλημα της τρίτης χρονοθυρίδας των Κυπριακών Αερογραμμών ενώ ακυρώθηκε και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για τα περιουσιακά της εταιρείας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει την συνάντηση Α. Κυπριανού και Αβ. Νεοφύτου αναφέροντας ότι ο πολιτικός διάλογος είναι αναγκαίος. Επίσης στην πρώτη της σελίδα η “Χ” προβάλλει την συνάντηση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ με την ΠΕΠ για τα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου και τις διαβεβαιώσεις για στήριξη.

Cyprus Mail με τίτλο “Υπό επίθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα πρόστιμα” αναφέρεται στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τις αποφάσεις για επιβολή προστίμων στην υπόθεση με τα ελληνικά ομόλογα. Αλλού αναφέρει ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας προτίθεται να καταθέσει πρόταση νόμου για το κύριο όχημα, αντίστοιχης αυτής για την πρώτη κατοικία. Επίσης προβάλλει την συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον ηγέτη της Ουκρανίας στους εορτασμούς για την την απόβαση στη Νορμανδία.

The Cyprus Weekly αναφέρει στο κύριό της θέμα με τίτλο “Έσπασε ο πάγος στην κρίση” για την συνάντηση των ηγετών Ρωσίας-Ουκρανίας με την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου και της Καγκελαρίου της Γερμανίας. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τη διαμαρτυρία Σύρων αιτητών ασύλου για Κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των μεταναστών. Επίσης αναφέρεται στις διευκρινίσεις για το ποιοι ταξιδεύουν business class και το γεγονός ότι από τη λίστα αυτή εξαιρούνται οι βουλευτές.