Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Ο Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Καυτή πατάτα το περιουσιακό» ότι λογικές ξεκαθαρίσματος διέπουν τις προτάσεις της τουρκικής πλευράς στο περιουσιακό, αφού σε πολυσέλιδο έγγραφο που έχει υποβληθεί στις διαπραγματεύσεις, αυτό που προκύπτει μέσα από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι η συνολική ανταλλαγή περιουσιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τριγμούς στα θεμέλια της δημόσιας εκπαίδευσης προκαλεί μια νέα εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας με την οποία θέτει, για πρώτη φορά, κριτήρια για την εισαγωγή μαθητών στο δημόσιο σχολείο και συγκεκριμένα στη Α` τάξη των Τεχνικών Σχολών. Αλλού γράφει ότι στα €26,8 δισ. ανήλθαν τον Μάρτιο τα προβληματικά δάνεια, με αυτά που δεν εξυπηρετούνται για 90 μέρες να έχουν εκτοξευθεί στα €6,8 δισ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Θα επιστρέψουν την υπερπληρωμή!.», γράφει ότι μετά την αποκάλυψη επιστολής από την «Α» για κακώς έχοντα στον ΚΟΑ κατά το 2013, ο πρόεδρος και τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ του ΚΟΑ θα επιστρέψουν το ποσό της υπερπληρωμής τους ως εκ της μη υλοποίησης εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών για μείωση της αμοιβής του και των επιδομάτων ταξιδίων κατά 15%. Αλλού, γράφει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση για πάγωμα της περιουσίας του, ενώ προανήγγειλε ότι θα κάνει επίσης καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα για τους πραγματικούς ενόχους της καταστροφής της οικονομίας της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεπέρασαν το 50% τα κόκκινα δάνεια στον Συνεργατισμό.

ΣημερινήΜε τίτλο  «Βαριές καμπάνες για τα ομόλογα» γράφει ότι δονήσεις υψηλής ισχύος αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για την αγορά εκ μέρους των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής ελληνικών ομολόγων, αξίας περίπου τεσσάρων δισ. ευρώ, με πολύ πιθανή την επιβολή διοικητικών προστίμων. Αλλού, γράφει ότι ο Υπ. Υγείας ζήτησε και έχει λάβει από τον Γενικό Ελεγκτή τα πεπραγμένα του Υπουργείου του κατά το έτος 2012, ανοίγοντας έτσι ξανά τις υποθέσεις με πειθαρχικές και διοικητικές έρευνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θολό είναι το τοπίο στην Τράπεζα Κύπρου για τη Uniastrum και ότι η δήλωση του Τζον Χούρικαν στους «Financial Times» για πώληση της Uniastrum προκάλεσε αντιδράσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο «Η εντυπωσιοθηρία βλάπτει την υγεία», γράφει ότι είναι απαραίτητη η διερεύνηση των καταγγελιών στο Υπ. Υγείας, ωστόσο επείγει η ριζική αντιμετώπιση ζητημάτων που ταλανίζουν τον ευαίσθητο αυτό τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για αλαζονεία και ετσιθελισμό κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ με αφορμή του νέους διορισμούς του Προεδρικού και ζητά αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος στη Βουλή. Αλλού αναφερόμενη σε «συμφωνία κάτω από το τραπέζι για τον τραπεζικό τομέα», γράφει ότι ο ΣΥΚΑΛΑ καταγγέλλει κυβέρνηση και Τρόικα και κάνει λόγο για σύγκρουση συμφερόντων στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Πρώτο πιάτο πυρκαγιών» γράφει ότι η Κύπρος αφυπνίστηκε χθες στον κίνδυνο των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει αυτό το καλοκαίρι αφού πυρκαγιά μαινόταν χθες εκτός ελέγχου κοντά στο χωριό της Πάφου Κέδαρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής θέλει διερεύνηση του θέματος των υπερωριών των γιατρών. Αλλού αναφερόμενη σε έρευνα του Συνδέσμου καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, η εφημερίδα γράφει ότι διαπιστώθηκε δραματική μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Η Κύπρος και η Βουλγαρία πρώτες σε στημένα παιχνίδια», γράφει ότι η Κύπρος μαζί με την Βουλγαρία είναι πρώτες στη λίστα για στημένα παιχνίδια στα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα, σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς παρατηρητηρίου για τα στημένα παιχνίδια «Federbet». Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπέρβαρα κατοικίδια συμμετέχουν σε διαγωνισμό για χάσιμο βάρους στην Βρετανία. Αλλού γράφει ότι η γραφειοκρατική αναποτελεσματικότητα του κράτους για την νομιμότητα καλλιέργειας κάνναβης επέτρεψε σε δύο Κύπριου αγρότες να την καλλιεργήσουν και να ζητήσουν και επιδότηση από την Κυβέρνηση.