Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Άναψε κόκκινο στην ΕΕ», που γράφει ότι πολύωρη και σε τεταμένο κλίμα ήταν η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου, με την τουρκική πλευρά να θέλει να προχωρήσει στο πάρε-δώσε χωρίς κατάθεση προτάσεων σε όλες τις πτυχές, ενώ ο Έρογλου απορρίπτει εμπλοκή της ΕΕ. Ακόμη γράφει ότι τη φόρμουλα που θα επιτρέψει την Πέμπτη την έγκριση του νομοσχεδίου για ενοποίηση του ΤΕΠ και Τμήματος ΦΠΑ αναζητούν και σήμερα Κυβέρνηση και Βουλή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έκαναν φτερά πίνακες αξίας του ΓΕΕΦ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Ρουσφέτι ακόμα και σε κενό εξουσίας» γράφει ότι την 1η Μαρτίου 2013, την ημέρα παράδοσης και παραλαβής της εξουσίας, εκμισθώθηκε κατάστημα σε σωματείο του ΑΚΕΛ για 33 συν 33 χρόνια και με ενοίκιο 10 ευρώ το χρόνο. Επίσης, γίνεται αναφορά στις χθεσινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου και αναφέρεται ότι η πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία δεν υπάρχει στο τραπέζι, με την πρόταση της ε/κ πλευράς να αναφέρεται σε Ε/κ Πρόεδρο και Τ/κ Αντιπρόεδρο. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε επιστολή του Γεν. Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς το ΔΣ του ΚΟΑ για τις οφειλές των αθλητικών σωματείων.

Σημερινή: Με τίτλο «Αρπαγή παιδιών από τους γονείς» στο πρωτοσέλιδο θέμα της και γράφει ότι συγκλονιστικές ιστορίες από μητέρες, παιδιά των οποίων απήχθησαν και κρατούνται όμηροι σε τρίτες χώρες, ακούστηκαν χθες κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή. Εξάλλου, αναφέρεται στο θέμα της πυρκαγιάς σε πολυκατάστημα της Λεμεσού, γράφοντας ότι μέχρι αργά χθες το απόγευμα, η Πυροσβεστική συνέχιζε τις προσπάθειες για ψύξη των εύφλεκτων υλικών στο υπόγειο του κτιρίου. Ακόμη, γράφει ότι από τον Ιούνιο ξεκινούν οι διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιών και από τον Δεκέμβριο οι εκποιήσεις της πρώτης κατοικίας.

Χαραυγή: Με τίτλο «Μόνοι με μνημόνιο Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ» γράφει ότι αφού «σιώπησε» προεκλογικά, ήρθε μετεκλογικά η Κυβέρνηση να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για το νέο, τέταρτο στη σειρά, επικαιροποιημένο μνημόνιο, οι πρόνοιες του οποίοι κρίνονται επαχθέστερες του προηγούμενου. Ακόμη, γράφει για δημιουργία τεσσάρων ακόμη «καρεκλών» για τη νέα Φορολογική Αρχή, με διορισμό απευθείας από το Υπουργικό. Εξάλλου, γράφει ότι έγιναν 382 τροχαίες παραβάσεις σε 13 ώρες, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.

Cyprus Daily: Με τίτλο «Πάταξη», γράφει ότι οι βουλευτές είναι έτοιμοι να δουλέψουν υπερωριακά για το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των παιδιών, που θα περιλαμβάνει αυστηρότερες πρόνοιες για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Αλλού γράφει ότι ζευγάρια από την Μέση Ανατολή επιλέγουν την Κύπρο για την τέλεση του γάμου τους. Επίσης αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση του Βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος ότι παραιτείται από τον θρόνο.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Άλλος ένας θάνατος κοντά στην παραλία-δολοφόνο» η οποία αναφέρεται στον πρόσφατο πνιγμό 48χρονης τουρίστριας στην Παραλία Venus της Πάφου και στις εκκλήσεις για αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις αναφορικά με το διορισμό της Ειρένας Γεωργιάδου στην Ελληνική Τράπεζα. Επίσης γράφει ότι οι βουλευτές απευθύνουν έκκληση για διευθέτηση του θέματος των απαχθέντων παιδιών, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταχωρημένα τα ονόματα 2,500 παιδιών στο stop list αεροδρομίων και λιμανιών.