Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Πήρε το όπλο ο Καρογιάν” αναφέρεται στα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ και γράφει ότι κλιμακώνεται η εσωτερική αντιπαράθεση στο ΔΗΚΟ με εμπλοκή του τέως Προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν, ο οποίος άνοιξε χθες “πυρ” κατευθείαν κατά της ηγεσίας του κόμματος για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για να πάρουμε την πέμπτη δόση πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή 14 νομοσχέδια. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πρωτοσέλιδα πως η Ειρένα Γεωργιάδου αναλαμβάνει την προεδρία της Ελληνικής Τράπεζας.

Αλήθεια: Με τίτλο  “CYTAVISION – CYTAHELLAS οι δύο πληγές της CYTA” γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης καταγγέλλει αδιαφάνεια, αλλά και μεγάλη σπατάλη για τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες χωρίς μάλιστα να υπάρχουν μετρήσιμα κριτήρια για τον καθορισμό των δικαιωμάτων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ μετά την εντολή που πήρε από τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου αρχίζει συζητήσεις προκειμένου να πετύχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Πρωτοσέλιδα γράφει επίσης ότι ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κατηγόρησε ευθέως τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τη μείωση των ποσοστών επιρρίπτοντας ευθύνες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Απαγόρευση εισόδου σε πρώην” γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών με εγκύκλιο απαγορεύει εφεξής στους πρώην διευθυντές και υποδιευθυντές των Τμημάτων και Υπηρεσιών να εισέρχονται στα γραφεία των Τμημάτων και Υπηρεσιών αν δεν εξασφαλίσουν προηγουμένως γραπτή άδεια από τον ίδιο. Η εφημερίδα γράφει επίσης πως αυστηρή εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών προς Υπουργεία και ανεξάρτητες Υπηρεσίες προβλέπει μαχαίρι στις δαπάνες μέχρι το 2017. Αλλού γράφει ότι στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματός σύλληψης εναντίον του ιδιοκτήτη – διευθυντή της εταιρείας “Michael Automotive Ltd” προχωρεί το ΤΑΕ Αρχηγείο Αστυνομίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αυταρχισμός και μεθοδεύσεις για το ΓΕΣΥ” γράφει ότι μεθοδεύσεις που όζουν αυταρχισμού και αλαζονείας στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων του τόπου, όπως είναι το Γενικό Σχέδιο Υγείας επιχείρησε ο Υπουργός Υγείας με εξωθεσμική παρέμβαση στην Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ώστε να αποκλειστεί ο ΟΑΥ από συνεδρία της Επιτροπής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Σύνδεσμος Δανειοληπτών ζητά παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και της Κεντρικής επειδή οι τράπεζες δεν εφαρμόζουν τον κώδικα για τις αναδιαρθρώσεις. Πρωτοσέλιδα αναφέρει ακόμα ότι με νομοσχέδιο προωθείται αποπαγοποίηση 2.500 θέσεων προαγωγής.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Εξαιρετικά” γράφει ότι έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπιστώνει ότι η Κύπρος διαθέτει τις καλύτερες παραλίες στην Ένωση, γεγονός που δίνει ώθηση στην τουριστική βιομηχανία του τόπου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ χθες βράδυ αντιδρώντας στην απόφαση της ΚΟΠ για επανάληψη του αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΛ. Αλλού γράφει ότι νέα ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά κατατάσσει την Κύπρο, την Τουρκία και την Ελλάδα ως χώρες στις οποίες το αυξάνεται επικίνδυνα το κάπνισμα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Cyprus Mail στο κύριο της θέμα γράφει ότι η κρίση συμβάλει στην αύξηση του καπνίσματος. Διευκρινίζει ότι την ώρα που κάποιοι αρχίζουν το κάπνισμα κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να συνεχίσουν την “πολυτέλεια” του καπνίσματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 112 κιλά μεθεδρόνης εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε εμπορευματοκιβώτια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου δήλωσε ότι εντός Μαΐου ολοκληρώνονται οι εργασίες για να καταστήσουν δυνατές τις απευθείας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την Κύπρου.