Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο«Κρύβονται πίσω από ποσοστά» και γράφει ότι η επιλογή του μισού και πλέον εκλογικού σώματος να γυρίσει τις πλάτες στην εκλογική διαδικασία υποχρεώνει τα δύο μεγάλα κόμματα να εμβαθύνουν στα αίτια και τα αιτιατά για την εξαιρετικά υψηλή αποχή. Επίσης γράφει ότι οι αναλύσεις DNA των αγνοουμένων στέλνονται στις ΗΠΑ, ενώ φεύγουν από τη Βοσνία καθώς ζήτησαν 600 ευρώ για κάθε δείγμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα πρόσωπα στο ΔΣ και νέο πρόεδρο της Ελληνικής Τράπεζας σηματοδοτεί η αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ στα ονόματα για τη θέση του Προέδρου ακούγεται και αυτό της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Ειρένας Γεωργιάδου.

Αλήθεια: Με τίτλο «Βόμβα για τη Cyta η έκθεση του Γεν. Ελεγκτή» γράφει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης μιλά για ενδεχόμενες ατασθαλίες και κακοδιαχείριση από το προηγούμενο ΔΣ της Cyta, για λανθασμένες επενδύσεις εκατομμυρίων και κατάχρηση εξουσίας και ζητά να διεκδικηθούν από αυτούς αποζημιώσεις. Σε άλλο θέμα, γράφει για την μάχη για την Προεδρία της Κομισιόν, με τις διαπραγματεύσεις να ξεκινούν στη Σύνοδο ηγετών της ΕΕ απόψε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη. Επίσης, γράφει ότι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στο Συνεργατισμό.

Σημερινή: Με τίτλο«Ξανά στα δύσκολα το Δημοκρατικό Κόμμα» γράφει ότι τον ασκό της εσωστρέφειας άνοιξε στο ΔΗΚΟ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ στελέχη της λεγόμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης εγείρουν θέμα ευθυνών της ηγεσίας. Ακόμη γράφει ότι ικανοποιημένοι υπό τις περιστάσεις είναι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ενώ ΕΔΕΚ και Οικολόγοι κοιτάζουν μπροστά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Πρόεδρος της Ουκρανίας εξελέγη από τον πρώτο γύρο ο Ποροσένκο. Επίσης, αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι κλήθηκαν χθες στις κάλπες, με φαβορί για την Προεδρία τον στρατηγό αλ-Σίσι.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εκτεθειμένοι κυβέρνηση – ΔΗΣΥ» γράφει ότι πολιτικά εκτεθειμένοι είναι η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ με τα σοβαρά προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά την ψηφοφορία της Κυριακής, όπου μεγάλος αριθμός Τ/κ εκλογέων δεν συμπεριλήφθηκε στους εκλογικούς καταλόγους. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν ε/κ-τ/κ κομμάτων, που υιοθετήθηκε στην παρουσία του Σλοβάκου Αν. Πρωθυπουργού Μίροσλαβ Λάιτζακ, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη σε δίκαιη λύση. Επίσης, γράφει για τρύπα 13,2 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Cyprus Daily: Με τίτλο «Άνοδος ευρωσκεπτικισμού» αναφέρει ότι οι 28 ηγέτες της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Προέδρου Αναστασιάδη, ετοιμάζονται για τη συνάντησή τους απόψε στις Βρυξέλλες, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που έφερε άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και της ακροδεξιάς. Επίσης, η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Σλοβάκου Αν. Πρωθυπουργού Μίροσλαβ Λάιτζακ, ο οποίος λέει ότι στην Ευρώπη δεν έχει σημασία το μέγεθος της χώρας. Ακόμη, αναφέρεται στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η χαμηλή συμμετοχή» γράφει ότι η συμμετοχή του 43,97% στις Ευρωεκλογές ήταν η χαμηλότερη που καταγράφηκε ποτέ στην Κύπρο ενώ η αποχή του 56% ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ στις Ευρωεκλογές του 2009, όταν είχε ανέλθει στο 41%. Ακόμη γράφει ότι τραυματισμένος σκύλος, ο οποίος σώθηκε στην Κύπρο, βρήκε νέο σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εξοπλίστηκε με «αναπηρικό καροτσάκι» για να μπορεί να περπατά. Ακόμη αναφέρεται σε σφοδρές μάχες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, στην Ουκρανία.