Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Τρώει τις εταιρείες η οικονομική κρίση”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι προς διαγραφή από το Μητρώο εγγεγραμμένων εταιρειών οδεύουν δεκατρείς χιλιάδες εταιρείες, ενώ εκτιμάται ότι μόνο οι μισές από τις εγγεγραμμένες εξακολουθούν να λειτουργούν. Αλλού, γράφει ότι ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση αντιπαρατέθηκαν για τους Τουρκοκύπριους ψηφοφόρους. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για ανάδειξη των νέων ΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Πάγωσαν 5 δις Βγενόπουλου και άλλων δύο”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οριστικοποιήθηκαν χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τα απαγορευτικά διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων των Βγενόπουλου, Μπουλούτα, Μάγειρα, μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε εναντίον τους η διαχειρίστρια της Λαϊκής Αντρη Αντωνιάδου. Αλλού, γράφει ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα ανακοινωθούν τα μεσάνυκτα της Κυριακής, ταυτοχρόνως σε όλη την ΕΕ. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη ότι οι ΗΠΑ θέλουν λύση στο Κυπριακό.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πάγωμα δισεκατομμυρίων” γράφει για τη δικαστική απόφαση κατά Βγενόπουλου, Μπουλούτα, Μάγειρα και ΜΙG και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων. Το διάταγμα έχει ως στόχο να διασφαλίσουν την επιστροφή περιουσιακών στοιχείων στην τράπεζα σε περίπτωση που η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει τη διαχειρίστρια της Λαϊκής. Αλλού, γράφει ότι ταυτοποιήθηκαν άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι της περιόδου 1963-64 και ήδη ενημερώθηκαν οι οικογένειες τους. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι θύμα ενδοοικογενειακής βίας υπήρξε στο παρελθόν ένας στους τέσσερις θύτες στα περιστατικά βίας που καταγράφηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Συστράτευση για να έχει μέλλον ο τόπος” γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έστειλε τα μηνύματά του για τις Ευρωεκλογές από το τέρμα της οδού Λήδρας, σημείο αναφοράς για την επανένωση της πατρίδας μας. Αλλού, γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τον αγώνα για αποτροπή νέων μεθοδεύσεων Τρόικας-Κυβέρνησης για εκποίηση κατοικιών και επαγγελματικών στεγών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η αδιαφορία έκλεισε τη γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Προϊόν κακοπιστίας οι όροι για τα Βαρώσια”, γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε χθες ότι η τ/κ πλευρά, για να δεχθεί την επιστροφή των Βαρωσίων, έθεσε εξευτελιστικούς όρους στην ε/κ πλευρά. Αλλού, γράφει για τις Ευρωεκλογές ότι περίπου 30 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι δεν έχουν περιληφθεί στον εκλογικό κατάλογο, λόγω ενός γραφειοκρατικού αδιεξόδου. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι η απαγόρευση της παγίδευσης πουλιών στην Κύπρο με δίκτυα παραμένει μια δύσκολη μάχη.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Σταματήστε τη θανάτωση πουλιών”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οικολόγοι από 20 χώρες κάλεσαν τις κυπριακές αρχές να δείξουν μηδενική ανοχή στους λαθροθήρες που σκοτώνουν δυο περίπου εκ. αποδημητικά πουλιά το χρόνο αδιακρίτως. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία γράφει για την άσκηση Αργοναύτης 2014, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και στην οποία έλαβαν μέρος εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις από την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν αύξηση στις αφίξεις τουριστών σε ποσοστό 5%.