Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

 Σημερινή: Με τίτλο  “Αποφασισμένες για συνεργασία με την ΚΔ στον τομέα της ενέργειας – Προχωρούν οι ΗΠΑ και χωρίς την Τουρκία” γράφει ότι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε στρατηγική συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα της ενέργειας, ανεξαρτήτως της επίλυσης ή όχι του Κυπριακού εμφανίζονται οι ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συμφώνησαν επιτάχυνση των συνομιλιών Αναστασιάδης και Ερογλου. Αλλού αναφέρεται στην βόλτα στο μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού της συζύγου του ΠτΔ Αντρης Αναστασιάδη και της συζύγου του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζίλ Μπάιντεν.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Ο Μπάιντεν για την Κύπρο – ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ στην Ανατ. Μεσόγειο” αναφέρεται στους θερμούς λόγους του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην διάρκεια των διμερών συνομιλιών και του επίσημου γεύματος που ακολούθησε, που περιγράφουν την Κύπρο ως “παίκτη-κλειδί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπάιντεν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο δείπνο Μπάιντεν-Αναστασιάδη-Ερογλου συμφώνησαν για ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Αλλού γράφει ότι η συνάντηση Μπάιντεν-Ερογλου έγινε χωρίς σύμβολα αλλά με “απρόοπτα” και ότι υπήρχε ψυχρότητα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Νέος ρόλος με ευλογίες ΗΠΑ” αναφέρει ότι όπως προκύπτει από τις συζητήσεις με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Κύπρος σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μιαν από τις εναλλακτικές λύσεις στα ενεργειακά για την Ευρώπη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στον αέρα η αγορά πέντε ακάτων για ΑΟΖ, και νέοι σκόπελοι με τις προσφορές και τις ενστάσεις. Αλλού γράφει ότι αναδιαρθρώθηκαν δάνεια 5,13 δισ. Ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ισχυρό ΑΚΕΛ για την υπεράσπιση του τόπου και του λαού” αναφέρεται στα όσα είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού χθες στον “Αστρα” όπου επεσήμανε πως εξερχόμενο το κόμμα ισχυρό από την εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, θα μπορεί να βοηθά αποτελεσματικότερα τον κόσμο στις διεκδικήσεις του. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν για επανένωση της Κύπρου ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους μικρομεσαίους για τα “Κυβερνητικά φιρμάνια με τα ωράρια καταστημάτων”.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μπάιντεν : Απελευθερώστε τις δυνατότητες σας” αναφέρεται στην επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Κύπρο σημειώνοντας ότι υπήρξε `βουβή αναφορά” για τα Βαρώσια και πως οι δύο ηγέτες στο νησί θα συναντώνται δύο φορές τον μήνα. Αλλού γράφει ότι το Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Βγενόπουλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ταΐλάνδη είναι υπό την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το πραξικόπημα του στρατού.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Δυναμική Ειρήνης” αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις συνομιλίες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ένας ύποπτος συνελήφθη για την ρίψη κροτίδας εναντίον του ποδοσφαιριστή Κακά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ αποφάσισε την επανάληψη του πολύκροτου αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.

Το Κυπριακό Ποντίκι: Με τίτλο “Πρώτο `κόμμα` η αποχή!” γράφει ότι η αποχή στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου συνεχίζει να είναι το πρώτο “κόμμα” με ποσοστά πάνω από αυτά που καταγράφηκαν στις ευρωεκλογές του 2009. Αλλού αναφέρει πως “Τζο Μπάιντεν χωρίς την Αμμόχωστο” και πως οι Τούρκοι “σκότωσαν” το ΜΟΕ Αμμόχωστος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα σενάρια για την δολοφονία του πρέσβη Ρότζερ Ντέϊβις το 1974.