Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αλήθεια: Με τίτλο “Δεν υπάρχουν λύσεις με μαγικές συνταγές!..” φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως αν δεν μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία όσων ευθύνονται, η απαξίωση των θεσμών θα μεγαλώσετε ακόμη περισσότερο και ότι η Κυβέρνηση έλαβε γενναίες αποφάσεις που συνεπάγονται οδυνηρές θυσίες για όλους.
Σε άλλο θέμα η “Α” αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα χθες για το Βαρώσι και σε πληροφορίες για την ατζέντα των συνομιλιών του Τζο Μπάιντεν στη Λευκωσία. Ακόμη σε άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρεται στην αξιολόγηση της Τρόικας και γράφει ότι στο μικροσκόπιο είναι τα δάνεια των `golden boys`.

Σημερινή: Με τίτλο “Δεν τα βρίσκουν Χούρικαν και Δ.Σ” αναφέρει ότι οι διαφωνίες των δύο πλευρών εστιάζονται στους τρόπους διαχείρισης των κόκκινων δανείων  με τον Ιρλανδό τραπεζίτη να παραιτείται αλλά να τον κρατεί η Τρόικα. Αλλού η εφημερίδα γράφει πρωτοσέλιδα ότι ο Μπάιντεν κρατά το κλειδί της Αμμοχώστου και η επίσκεψή του θα δρομολογήσει καθοριστικές εξελίξεις γύρω από την πόλη-φάντασμα. Επίσης η “Σ” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και στο μεγάλο προβληματισμό σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα για την απαξίωση και την αποχή καθώς και στο πως θα ξημερώσει η επόμενη μέρα για τα κόμματα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Η Ενέργεια κρατά το κλειδί” αναφέρει ότι ο Μπάιντεν έρχεται στην Κύπρο βασικά για το αέριο και ότι στη μικρή εικόνα μπαίνει και το Κυπριακό, με την Ουάσινγκτον κυρίως να επεξεργάζεται διάφορα σενάρια με στόχο την διαμόρφωση τρόπων μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ για την Τουρκία και φιλοξενεί απόψεις και αναλύσεις νομικών για το πώς πρέπει να κινηθεί η Λευκωσία. Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι οι Τροικανοί απαίτησαν στοιχεία για τα δάνεια που παραχωρήθηκαν από τράπεζες και διευθυντικά στελέχη για να διαπιστωθούν τυχόν ευνοϊκές αναδιαρθρώσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο “Καθορίζουμε το μέλλον μας” προβάλλει την προεκλογική εκδήλωση χθες του ΑΚΕΛ με ομιλίες από τον ΓΓ του κόμματος και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που επικεντρώθηκαν κυρίως στα τεκταινόμενα στην οικονομία και έστειλαν μηνύματα για τις ευρωεκλογές. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η μέθοδος του net metering είναι συμφέρουσα και μειώνει τους λογαριασμούς της ΑΗΚ αρκεί κάποιος όμως να διαθέτει το κεφάλαιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Σε άλλο θέμα η “Χ” αναφέρεται σε καταγγελίες από τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για αλλοίωση συλλογικών συμβάσεων με `μονομερείς, ετσιθελικές και πολλές φορές εκβιαστικές ενέργειες` και φιλοξενούνται και δηλώσεις του ΠΑΣΥΞΕ για το θέμα.

Sunday Mail: Με τίτλο “Τα βλέμματα στραμμένα στην επίσκεψη Μπάιντεν” προβάλλει πληροφορίες για την κάθοδο στο νησί του Αμερικανού Αντιπροέδρου και τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα για την Αμμόχωστο.
Αλλού γράφει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η κύρια πρόκληση στο κυπριακό πρόγραμμα διάσωσης και προβάλλει τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την τέταρτη αξιολόγηση. Επίσης η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της φιλοξενεί φωτογραφία από την μεταφορά του τραυματισμένου παίκτη του ΑΠΟΕΛ και γράφει ότι πλέον ο τίτλος θα κριθεί από την δικαστική.

Η Καθημερινή: Με τίτλο “Κινούμενη άμμος η ευρωκάλπη” και φιλοξενεί δημοσκόπηση μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, αναφέροντας ότι `αιμορραγούν` τα κόμματα από την αποχή με περισσότερο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.
Αλλού η εφημερίδα προβάλλει τις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα και αναλύει τα σημεία που θα κρίνουν την σημερινή αναμέτρηση. Επίσης η “Κ” στο πρωτοσέλιδό της γράφει για την επίσκεψη Μπάϊντεν και στις πληροφορίες ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ενεργειακά καθώς οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι σχέσεις Κύπρου με Ισραήλ, Λίβανο και Αίγυπτο μπορούν να συμβάλουν στην σύμπραξη για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των ΕΕ.

Η Μάχη: Με τίτλο “Κυπριακό και ενέργεια στην ατζέντα Μπάιντεν” γράφει ότι οι Αμερικανοί έρχονται για να δώσουν αλλά και να πάρουν και ότι η επίσκεψη ενδεχομένως να σηματοδοτήσει μια νέα δυναμική στις συνομιλίες αλλά και σοβαρές εξελίξεις στα ενεργειακά. Σε άλλο πρωτοσέλιδό της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι η Άγκυρα στήνει μόνιμη εξέδρα πετρελαίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Επίσης η “Μ” σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ήταν θετική και η τέταρτη αξιολόγηση των δανειστών και αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ αλλά και της Τρόικας.