Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ!..”  γράφει στο κύριό της θέμα ότι ήταν επιτυχής και η τέταρτη αξιολόγηση της τρόικας και γίνεται ειδική αναφορά στο θέμα της πρώτης κατοικίας, στο ΓεΣΥ και στις πληροφορίες για μετατροπή του ELA σε μακροπρόθεσμο δανεισμό.Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην κάθοδο Μπάϊντεν στη Λευκωσία και σημειώνει ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα έχει δείπνο εργασίας με τους δύο ηγέτες. Επίσης η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για την δίκη για την Δρομολαξιά και την κατάθεση χθες του πρώην μέλους του ΔΣ της Ατηκ Στέλιο Αμερικάνου και γυναίκας αστυνομικού.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό τον τίτλο “Σε νέα εποχή ο τομέας της υγείας” αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι κλείδωσε το ΓεΣΥ μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και ότι σφραγίστηκε χθες και το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Αλλού αναφέρει ότι ενδεχομένως να δειπνήσει με τους δύο ηγέτες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζον Μπάϊντεν και δημοσιεύει και πληροφορίες για την επίσκεψή του.Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” προβάλλει τις αντιδράσεις των κομμάτων για την δραστηριοποίηση στην Κύπρο της EBRD.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Κύριό του θέμα υπό τον τίτλο “Τάξη μέσω προϋπολογισμού” και αναφέρει ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα καταγραφούν ριζικές αλλαγές στις κρατικές δαπάνες και τον προϋπολογισμό κάτι που θα είναι το κύριο ζητούμενο στις επόμενες αξιολογήσεις των δανειστών. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει σε άλλο δημοσίευμα ότι είναι έντονες οι διεργασίες για την οριστικοποίηση του προγράμματος των επαφών Μπάϊντεν και ειδικά με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.Ο “Φ” επίσης αναφέρει ότι η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα διαβιβάσει σύντομα στην Εισαγγελία στοιχεία για επτά υποθέσεις που καταδεικνύουν χειραγώγηση τιμών μετοχών στις τράπεζες.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Προνόμιο για λίγους η Υγεία”  αναφέρει ότι η εμπλοκή μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών στο ΓεΣΥ παραμένει στο τραπέζι αλλά στο παρόν στάδιο η Κυβέρνηση προχωρεί με τους υφιστάμενους σχεδιασμούς.
Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις από πλευράς ΑΚΕΛ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά η επίσκεψη Μπάϊντεν.
Αλλού η “Χ” γράφει ότι έντονες είναι οι αντιδράσεις για την διάλυση των οργανισμών ΚΟΑΠ και ΟΓΑ και την προσπάθεια να εμφανιστούν ως `μνημονιακή υποχρέωση`.

Cyprus Mail: Με τίτλο“Έκλεισε το ΓεΣΥ με την Τρόικα”  αναφέρει ότι σε πρώτο στάδιο το σχέδιο θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο του 2015 και ένα χρόνο αργότερα θα γίνει η ολική εφαρμογή.Αλλού αναφέρεται σε μελέτη για τη βιωσιμότητα των αερομεταφορών στην Κύπρο και γράφει ότι χρειάζονται και άλλες αερογραμμές για να είναι ο τομέας βιώσιμος.
Επίσης η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει την ανακάλυψη απολιθωμάτων σε περιοχή της Παταγονίας και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για την ύπαρξη δεινοσαύρων.