Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αλήθεια: Με τίτλο “Χρηματοδότηση 700 εκ. Από EBRD” γράφει ότι στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, που έγινε στη Βαρσοβία, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης υπέγραψε συμφωνία σχετική με τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία και εγκαθίδρυση γραφείου της EBRD στην Κύπρο. Ο ΥΠΟΙΚ εξελέγη επίσης Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ολοκληρώνεται σήμερα η τέταρτη αξιολόγηση από την τρόικα. Αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις στην Τουρκία ύστερα από την τραγωδία της Σόμα.

 Σημερινή: Με τίτλο “Επίθεση Κληρίδη κατά πολιτικών”γράφει ότι επίθεση κατά των πολιτικών για τις διαβεβαιώσεις που δίνουν στους πολίτες, όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εξαπέλυσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριος Κληρίδης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη Cyta και γράφει ότι την ορέγονται επενδυτικά ταμεία. Αλλού γράφει ότι στην Τουρκία γιγαντώνεται η οργή του κόσμου μετά και και την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα.

 Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ερχονται με 700 εκ. ευρώ” γράφει ότι επενδύσεις γύρω στα 700 εκ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα γίνουν σε διάστημα πέντε ετών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης  EBRD στην Κύπρο, πιο σημαντική όμως κρίνεται η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία λόγω της εμπλοκής της EBRD. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι διαχειριστές των παραλιών (κρεβατάκια, ομπρέλες και θαλάσσια αθλήματα χάνουν τα προνόμια τους, επειδή η νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή παραβιάζει Οδηγία της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών άρπαξε μέσα από τα χέρια του Υπουργείου Παιδείας το διατηρητέο κτήριο, όπου στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το Ιδρυμα Πολιτισμού.

Χαραυγή: Με τίτλο “ΓΛΕΝΤΙΑ με τη Δημόσια Υγεία” γράφει ότι “αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη για το τι πραγματικά σχεδιάζει πίσω από κλειστές πόρτες για το ΓΕΣΥ η Κυβέρνηση αυθαίρετα και μονομερώς φαίνεται να πετά στα σκουπίδια ένα σχέδιο το οποίο συμφωνήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους και η επεξεργασία του οποίου κόστισε εκατομμύρια ευρώ στο κράτος, τοποθετώντας εκ νέου στο τραπέζι το μεικτό σύστημα για.. το καλό των πολιτών!”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εργαζόμενοι και κοινωνία μπορούν να αποτρέψουν το ξεπούλημα των Ημικρατικών  και πως η EBRD προσφέρει ήδη τη χρηματοδότηση των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλού γράφει ότι προκλητικές είναι οι δαπάνες για ενοίκια από κρατικά ταμεία παρά το γεγονός ότι σημαντικές μειώσεις επιτεύχθηκαν το 2012.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Η παρέλαση υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων ενοχλεί την Ιερά Σύνοδο” γράφει ότι με θλίψη και ανησυχία η Εκκλησία προειδοποιεί για “ηθική πτώση” για το γεγονός ότι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες “παραπλανήθηκαν”. Σε άλλο θέμα γράφει πώς χωρίς φάρμακα για ένα μήνα έμειναν ασθενείς στην Πάφο. Αλλού γράφει για τον ερχομό του Καλοκαιριού χθες ύστερα από τις νεροποντές των τελευταίων ημερών.

The Cyprus Weekly: Με τίτλο “Οι ελπίδες για την ενέργεια αυξάνονται”, γράφει ότι η Κύπρος έχει βρεθεί κατά τύχη στην ευρωπαϊκή αναζήτηση για εναλλακτικές λύσεις για ρωσικά καύσιμα, καθώς η κρίση βαθαίνει στην Ουκρανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας άνδρας ντυμένος ως Τσάρλι Τσιάπλιν περπάτησε στην παραλία κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Αλλού αναφέρεται στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το Κυπριακό Ποντίκι: Με τίτλο “Ολες οι δημοσκοπήσεις” που καλύπτει ολόκληρη την πρώτη σελίδα γράφει ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που κοινοποιήθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια τις τελευταίες ημέρες κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη αποχή που υπάρχει, ενώ δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη για την 6η έδρα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη ότι νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία. Αλλού γράφει ότι “απείλησαν δημοτικό σύμβουλο”.