Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Αλήθειας: Με τίτλο “Οι Αμερικανοί το εννοούν!”, αναφέρει ότι σε μια κίνηση ένδειξης του έντονου αμερικανικού ενδιαφέροντος για την επίλυση του Κυπριακού ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι στις συνεχιζόμενες φήμες περί επιβολής νέων αντικοινωνικών μέτρων από την Κυβέρνηση, απάντησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει σήμερα στην Αθήνα η δική του πρώην Υπ. Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Σημερινή: Με τίτλο “Πάει για συμφωνία για το 18% της Λαϊκής” στο κύριο της θέμα πως πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, για συμμετοχή της τελευταίας στη διαχείριση του 18% της πρώην Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, βρίσκεται η Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι κινητοποιείται και πάλιν, όπως όλα δείχνουν, ο αμερικανικός παράγοντας σε σχέση με το Κυπριακό, με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να προαναγγέλλει κάθοδο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο, στις 21 και 22 του μήνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων διεξήχθησαν τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία.

Ο Φιλελεύθερος”: Με τίτλο “Άναψε κόκκινο στην ΕΕ” αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά απορρίπτει την αναβαθμισμένη εμπλοκή της ΕΕ στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι αύριο κατά πάσα πιθανότητα, οι επικεφαλής της Τρόικας θα επιδώσουν στην Κυβέρνηση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο και θα λάβει τελική μορφή μέχρι την Παρασκευή. Αλλού γράφει ότι έπεσε η αυλαία του δημοψηφίσματος “αυτοδιάθεσης” στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, εν μέσω πυρών.

Χαραυγή: Με τίτλο “12 προτάσεις για μείωση της ανεργίας” γράφει στο κύριό της θέμα ότι σχέδιο με δώδεκα εισηγήσεις για αντιμετώπιση της δραματικής αύξησης της ανεργίας κατέθεσε το ΑΚΕΛ, ενώ απηύθυνε επίσης επείγουσα έκκληση προς την κυβέρνηση για εθνική συνεννόηση όσον αφορά το κορυφαίο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. Αλλού αναφέρεται στα δύο σενάρια που “παίζουν” για την Τράπεζα Κύπρου, την εμπλοκή hedge funds από το εξωτερικό και την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο φέρουν τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να έρχεται στο νησί φέρνοντας μαζί του “μοντέλο λύσης” για το Κυπριακό.

Τhe Cyprus Daily: Με τίτλο “Χωριστοί δρόμοι” αναφέρεται στα χθεσινά δημοψηφίσματα στις ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και γράφει ότι η ΕΕ δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για αυτοδιάθεση που διεξήχθησαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές, θεωρώντας τα παράνομα. Αλλού γράφει ότι ο Γεν. Εισαγγελέας απεκάλυψε ότι η εταιρεία Focus έδωσε πέραν των 50 εκατ. ευρώ σε αποδέχτες στην Κύπρο, περιλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει πως έχουν αυξηθεί οι εικονικοί γάμοι.