Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

 Αλήθεια: Με τίτλο “Αλλαγές στο ΓεΣΥ για να μην γίνει `μαύρη τρύπα`” γράφει ότι η κυβέρνηση μελετά την επανεξέταση και πιθανότατο διαφοροποίηση του αρχικού σχεδιασμού του ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για εγρήγορση της υπηρεσίας του και για την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που ερευνά το οικονομικό έγκλημα. Προβάλλει, επίσης, ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος είπε ότι δεν είναι σύνθημα η επιστροφή της Αμμοχώστου.

Σημερινή: Με  τίτλο “Τρίζουν τα θεμέλια της πρώτης κατοικίας”. Γράφει ότι οι τροϊκανοί δεν σηκώνουν λέξη για τα κόκκινα δάνεια και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχθούν οποιαδήποτε έκπτωση στο καυτό ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Αλλού η “Σ” γράφει ότι οι δανειστές ζητούν συνεχώς ενημέρωση για διάφορα θέματα που άπτονται της δημιουργίας “τράπεζας αναπτύξεως”. Επίσης γράφει ότι η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γερμανία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί του ενδιαφέροντος του Βερολίνου να εμπλακεί στο φυσικό αέριο και δη στην κατασκευή του τερματικού στο Βασιλικό.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “50 εκατ. μοίρασε η Focus” και γράφει ότι πέραν των 50 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία αυτή διαμοιράστηκαν με χωριστές διαδρομές και τελικούς παραλήπτες στην Κύπρο. Το ποσό αυτό προήλθε από δάνεια που δεν είχαν τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις. “Ο Φ” γράφει επίσης ότι σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.  Δημοσιεύει εξάλλου, συνέντευξη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, ο οποίος δηλώνει ότι υποστηρίζουν τα ΜΟΕ και ενδιαφέρονται να σταλούν ειδικοί στο Βαρώσι.
“Φραγμός στην τραπεζική αυθαιρεσία” είναι ο τίτλος της “Χαραυγής”, η οποία αναφέρει ότι την ώρα που μοίραζαν αυτοκρατορικές αμοιβές στους υψηλά ιστάμενους και μοίραζαν εκατομμύρια σε μεγαλοδικηγόρους και λογιστικά γραφεία, τα τραπεζικά ιδρύματα απομυζούσαν τους μικροδανειολήπτες. Γράφει επίσης ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν καταστροφικός για τους συνταξιούχους οι οποίοι υφίστανται εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών ενώ τα επιδόματά τους έχουν καταργηθεί. Γράφει αλλού ότι ενώ οι αποχωρήσεις ιατρών από το δημόσιο είναι μαζικές, η προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσηλευτήρια αγγίζει το 80%.

Η Καθημερινή της Κυριακής: Με τίτλο “Κύπριοι ΄`ξεκούρευαν` Ρώσους και γράφει ότι συνεχίζεται η εισροή πληροφοριών και η διασταύρωση στοιχείων σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην έξοδο κεφαλαίων που θα έπρεπε να είχαν κουρευτεί μετά την απόφαση του Γιούρογκρουπ. Αναφέρει επίσης ότι όλοι δουλεύουν για την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την αμερικανική προεδρία του 2016. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Τ/κ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος είπε ότι σε περίπτωση που θα χαθεί η παρούσα συγκυρία για λύση, θα αναλάβει ο διεθνής παράγοντας τη σκυτάλη.

Η Μάχη: Με τίτλο “Σφίγγει τα λουριά ο Συνεργατισμός” γράφει ότι ο Συνεργατισμός υιοθετεί αυστηρότερα μέτρα ακόμη και από τις πολιτικές που ακολουθούν οι εμπορικές τράπεζες σε μια προσπάθεια για ρευστότητα. Δημοσιεύει επίσης συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους, η οποία αναφέρει ότι η αποχή δεν τιμωρεί κανένα ένοχο. Γράφει επίσης ότι στο Κυπριακό ξεκινά εντός των ημερών το πάρε-δώσε.

Sunday Mail: Με τίτλο “Η συζήτηση γύρω από το Λιμάνι της Λάρνακας” γράφει ότι τόσο υπηρεσίες τουρισμού και υπηρεσίες που εξυπηρετούν τη βιομηχανία υδρογονανθράκων, επιθυμούν να αναπτυχθούν στην περιοχή. Σε άλλη πρωτοσέλιδη είδηση γράφει ότι Αρμένιοι στην Κύπρο προετοιμάζονται για μεγάλη λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας στην κατεχόμενη Λευκωσία μετά από 50 χρόνια. Αλλού αναφέρεται στην πρόταση ομογενή για αλλαγή στην τουριστική καμπάνια για να δοθεί νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου.