Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “Παίζουν μπάλα με τις ευθύνες” αναφέρει πως μπάλα με τις ευθύνες για τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Τρίτης έξω από το ΓΣΠ παίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, με την Αστυνομία να απορρίπτει τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος της για την ολιγωρία που επέδειξε. Αλλού σημειώνει πως ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία για διάπραξη ποινικών αδικημάτων για την υπόθεση Focus. Επίσης γράφει πως εντοπίστηκε αντιαρματική νάρκη στην περιοχή της νεκρής ζώνης που έχει αποκλειστεί και διεξάγεται αποναρκοθέτηση από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, κοντά στο Μάμμαρι.

 ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Θα πέσουν κεφάλια” γράφει πως μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ θα κατανεμηθούν ευθύνες σε όσους είχαν την ευθύνη της αστυνόμευσης του αγώνα, δήλωσε στην εφημερίδα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Αλλού αναφέρει πως ένας Κύπριος, ο Ντέμης Χασάμπης, προσπαθεί να “ανακατασκευάσει” τη νοημοσύνη. Σε άλλο θέμα γράφει πως αλλάζουν τα κριτήρια για την παροχή δανείων και επιδοτήσεων επιτοκίου στεγαστικών και επαγγελματικών δανείων μέσω του Σχεδίου Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο “Τους άφησαν να σκοτωθούν”, αναφέρει πως την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες και την ευνομία ανέδειξε κυρίως η κατάσταση που δημιουργήθηκε την Τρίτη έξω από το ΓΣΠ, όταν προκλήθηκαν τα επεισόδια μεταξύ μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ. Αλλού σημειώνει πως χρέος 22 χιλιάδων 408 ευρώ αναλογεί στον κάθε πολίτη, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat. Επίσης αναφέρει πως σοβαρά είναι πλέον τα λειτουργικά προβλήματα στα δημόσια σχολεία, τα οποία, όπως υποστηρίζουν στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, υπολειτουργούν λόγω της μη επαρκούς διοικητικής στελέχωσης.

 ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Διάσταση λόγων και έργων της τ/κ ηγεσίας” αναφέρει πως νέα τετελεσμένα με στόχο τη λύση επί του εδάφους επιδιώκει η τουρκική πλευρά προτού καν αρχίσουν οι ουσιαστικές συνομιλίες, ένα από τα σημαντικά κεφάλαια των οποίων συνιστά το περιουσιακό. Αλλού σημειώνει πως οι πολιτικές των μνημονίων που προωθεί η Τρόικα κτυπούν διπλά τις εργαζόμενες γυναίκες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Εξάλλου αναφέρεται στις επαφές που ξεκινούν στη Λευκωσία εκπρόσωπο της Deutsche Bank, σημειώνοντας πως δεν είναι νέο το ενδιαφέρον του τραπεζικού κολοσσού.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο “Γονείς κάνουν λόγο για εμπαιγμό σε ό,τι αφορά το θάνατο του γιου τους” αναφέρει πως μετά από εννιά χρόνια αναμονής για να μάθουν την αλήθεια, οι γονείς του Θανάση Νικολάου που πέθανε ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά το 2005, διαμαρτύρονταν χθες έξω από το Προεδρικό περιμένοντας ακόμη μια μη πειστική έκθεση για το θάνατο του 26χρουν, απαιτώντας να τερματιστούν τα ψέματα και οι “καλύψεις”. Αλλού σημειώνει πως μετά τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ την Τρίτη η Αστυνομία παραδέχθηκε “αδυναμίες και παραλείψεις” στην επιχείρησή της, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στα δυο σωματεία. Αλλού αναφέρεται στον κυπριακής καταγωγής Ντέμης Χασάμπης ο οποίος πούλησε την εταιρεία του Deep-Mind για 400 εκατομμύρια λίρες στην Google.

The Cyprus Daily: Με κύριο τίτλο “Χάνοντας τον έλεγχο” αναφέρει πως ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διέταξε χθες βράδυ έρευνα για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ την περασμένη Τρίτη, κατά τα οποία ένας 27χρονος που επέβαινε οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κτυπήθηκε από πέτρα και έχασε το μάτι του. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία με εργάτες του Δήμου του Κιέβου να καθαρίζουν τα σκουπίδια στο κέντρο της πόλης, μετά τη διάλυση των οδοφραγμάτων. Επίσης γράφει πως σύμφωνα με έρευνα οι Κύπριοι εμπιστεύονται τις Κυπριακές Αερογραμμές και επιθυμούν την επιβίωσή τους.