Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Σχέσεις οργής Εισαγγελέα – κομμάτων”, γράφει ότι σκληρή απάντηση και με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο έδωσε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας στις επικρίσεις που διατυπώνουν τα κόμματα περί καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των ποινικών ερευνών για την οικονομία. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί έρευνα για τα 6,2 δις που πήρε η Λαϊκή Τράπεζα από τις 23 του Μάη το 2012 μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2012. Γράφει επίσης ότι σε κατ`αρχήν συμφωνία κατέληξαν η Υπουργός Εργασίας και ο Σύνδεσμος Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων οι οποίοι είχαν κατέλθει προηγουμένως σε απεργία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Κύριοι, είστε απαράδεκτοι!..”, γράφει ότι με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης στις εναντίον του κατηγορίες από βουλευτές ότι κωλυσιεργεί ως προς την καταχώρηση ποινικών υποθέσεων εναντίον ατόμων που ευθύνονται για την κατάρρευση της οικονομίας. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι εκφράστηκε ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στην Κύπρο στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου στη χώρα. Επίσης, η `Α` αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και σημειώνει ότι οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων εισέρχονται στη β` φάση των συνομιλιών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Σημεία και τέρατα στη Λαϊκή”, γράφει ότι πολύ μεγάλο ήταν το φαγοπότι που στήθηκε στη Λαϊκή Τράπεζα πριν αυτή καταρρεύσει όπως καταγράφεται και φωτογραφίζεται μέσα από στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και δόθηκαν στη Βουλή από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας. Αλλού, γράφει ότι φυσικό αέριο για την `ενδιάμεση λύση` απευθείας στο Βασιλικό μέσω αγωγού είτε από το `Αφροδίτη` είτε από το `Ταμάρ` προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες του `Φ`, η προσφορά που κατέθεσαν οι ισραηλινές εταιρείες Delek, Avner την περασμένη Δευτέρα στη ΔΕΦΑ. Γράφει ακόμη ότι παραιτήθηκε ο επικεφαλής των ανακρίσεων για απόδοση ευθυνών για την κατάσταση στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Ομολόγησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου”, γράφει ότι εκποιήσεις τώρα για τα μη βιώσιμα δάνεια ζήτησε ουσιαστικά χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου, από τις τράπεζες σε μια εκπληκτική, στυγνή ομολογία αναφορικά με τα πραγματικά κίνητρα του κυβερνώντος κόμματος που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην προώθηση της πρότασης νόμου ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας. Αλλού γράφει ότι έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας και περικοπών που επιβάλλει στην υγεία, ακόμα και χωρίς απαιτήσεις από την Τρόικα, άσκησε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Γράφει επίσης ότι “Noble και Delek βλέπουν αλλού και εμείς….το βιολί μας”.

Cyprus Mail:  Με τον τίτλο “Ο ΓΕ τα βάζει με τους `αδαείς` βουλευτές” γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας απέρριψε χθες ισχυρισμούς από βουλευτές ότι οι Αρχές κωλυσιεργούν στο θέμα των ερευνών για την οικονομία και τους κατηγόρησε για άγνοια. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι και γράφει ότι υπογράφηκε μια διμερής συμφωνία και τρία Μνημόνια Συναντίληψης. Σε άλλο της θέμα γράφει ακόμα ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Neo και Bee λύνει τη σιωπή του.

Τhe Cyprus Daily: Στο κύριο της   θέμα, γράφει ότι ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι βρισκόμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων σε σχέση με τους σχεδιασμούς για το θέμα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και της κατασκευής τερματικού υγροποίησης. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι χωρίς θεατές θα διεξάγονται οι αγώνες στο Τσίρειο Στάδιο με απόφαση της Εκτελεστικής της ΚΟΠ. Επίσης, αναφέρει η εφημερίδα ότι οι Κύπριοι καταναλωτές ένεκα της οικονομικής κρίσης περιορίζονται στα πολύ απαραίτητα ψώνια τους για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα.