Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Διαμεσολαβητές έτοιμοι για δράση!”   και  γράφει ότι ο χρηματο-οικονομικός επίτροπος θα αναθέτει σε διαμεσολαβητές του ΚΕΒΕ την επίλυση διαφορών μεταξύ πολιτών και τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις εκποιήσεις. Αλλού αναφέρεται στην επιστολή Αναστασιάδη στη Βουλή και την εκτίμησή του ότι δημιουργείται αχρείαστος πανικός για την κύρια κατοικία. Επίσης η “Α” κάνει λόγο για εντυπωσιακή επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Βαβυλωνία και στις εκτιμήσεις” και αναφέρεται στις συναντήσεις του ΠτΔ χθες με ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΚΕΒΕ-ΟΕΒ και τις διαφορετικές, όπως αναφέρει, εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από τους συνομιλητές του για το Κυπριακό. Επίσης στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχουν 3,600 αιτήσεις για εκποιήσεις ακινήτων από τις τράπεζες. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται η “Σ” στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του στρατιώτη Θανάση Νικολάου το 2005 με αφορμή το πόρισμα της εισαγγελίας που θα παραδοθεί στις 23 Απριλίου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Ξεσηκώνεται η Λάρνακα”  αναφέρεται στις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της πόλης για την ανάπτυξη που δρομολογείται στο λιμάνι με την εγκατάσταση υποδομών για υδρογονάνθρακες. Αλλού αναφέρει ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο με βάση το οποίο Κύπριοι οδηγοί που προβαίνουν σε τροχαίες παραβάσεις σε χώρες της ΕΕ θα καλούνται να πληρώσουν το εξώδικο πρόστιμο μετά από σχετική επιστολή που θα λαμβάνουν ταχυδρομικώς από το κράτος μέλος όπου έγινε η παράβαση. Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού έχει κατακλυσθεί από αιτήσεις ανέργων για τοποθέτηση σε θέση εργασίας έστω και για 500 ευρώ.

The Cyprus Daily:  Με τίτλο “Γυναίκα στο πηδάλιο” αναφέρεται στην ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοικητού της ΚΤ και γράφει ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είναι η μόνη γυναίκα σε αυτή τη θέση σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ προβάλλεις δηλώσεις της χθες μετά την τελετή ανάληψης στο Προεδρικό μέγαρο. Επίσης προβάλλονται οι επιδόσεις της Κύπρου στο τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιών όπως τις δημοσίευσε η ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το δημαρχείο του Αγίου Δομετίου δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπαλλήλους του.

Το Κυπριακό Ποντίκι:  Κύριό του θέμα “Πρόεδρε κατέβα από το λόφο” και γράφει ότι όπως και ο προκάτοχός του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “δείχνει να βρίσκεται μακράν την πραγματικής κατάστασης της οικονομίας”, με αφορμή και δηλώσεις του στο Reuters. Aλλού αναφέρεται στις τουρκικές θέσεις στο τραπέζι των συνομιλιών για ΜΟΕ και συγκλίσεις.