Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο του κύριου πρωτοσέλιδου θέματός της “Επιτάχυνση ΜΟΕ ζητά ο Αναστασιάδης” γράφει ότι Ηνωμένες Πολιτείες και ΕΕ ρίχνουν το βάρος τους ώστε να δοθεί νέα ώθηση στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού με επίκεντρο τη συμφωνία και υλοποίηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Αλλού γράφει ότι “αποτράπηκε η έκρηξη” για την κύρια κατοικία, αφού ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, με την παρουσία των Προέδρων τους στην Επιτροπή Νομικών ανέβαλαν την παραπομπή της πρότασης νόμου ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ στην Ολομέλεια της Πέμπτης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αντικρίζει θετικά την αναθεωρημένη πρόταση του Alfa Group για τη θυγατρική στην Ουκρανία.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αβέρωφ και Νικόλας έφεραν την ανατροπή, γράφει ότι η “αρχηγική” παρουσία Α. Νεοφύτου και Ν. Παπαδόπουλου στην Επιτροπή Νομικών, ανέτρεψε τα δεδομένα και οδήγησε στις ελληνικές καλένδες το θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Επίτροπου Στέφαν Φούλε στην Κύπρο, γράφοντας ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν ενεργότερο ρόλο της ΕΕ στο Κυπριακό και ΜΟΕ. Προβάλλεται επίσης συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου στην εφημερίδα, στην οποία ο κ. Χούρικαν αναφέρεται μεταξύ άλλων στο νόμο για προστασία της κύριας κατοικίας και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Ρίχνουν ΜΟΕ για σωσίβιο” τιτλοφορεί το κύριο άρθρο του και γράφει ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα χρησιμοποιηθούν ως σωσίβιο για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκρέμαστες έμειναν 40 οικογένειες που αγόρασαν σπίτια από εργοληπτική εταιρεία που τώρα βρίσκεται σε εκκαθάριση, τα οποία όχι μόνο παραμένουν χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας, αλλά είναι και διπλοϋποθηκευμένα από την εταιρεία στην πρώην Λαϊκή και στη ΣΠΕ Λειβαδιών. Αλλού γράφει ότι εμπορικές συναλλαγές €53,7 εκ. έλαβαν χώρα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας κατά τα έτη 2002-2012, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε στη Βουλή η Κεντρική Τράπεζα, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Έπεσαν οι μάσκες” τιτλοφορεί το κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα και  οποία αναφέρεται σε “νέα συμπαιγνία” των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για αναστολή επ` αόριστον της ψήφισης της κοινής πρότασης νόμου των κομμάτων ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ για την προστασία της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Αλλού αναφέρεται σε εξαιρετικής σημασίας επαφές του ΑΚΕΛ στη Μόσχα κατά τις οποίες ο ΥΠΕΞ της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε για σταθερή και αναλλοίωτη στήριξη της χώρας προς την Κύπρο. Σε άλλο θέμα και με πρωτοσέλιδη φωτογραφία, γράφει ότι ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους τους δρόμους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Cyprus Mail:  Γράφει στο κύριο άρθρο της, με τίτλο “Ο ΔΗΣΥ ψήφισε για να σταματήσει την πρόταση νόμου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια” ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξάσκησε την ισχύ του στους βουλευτές για να σταματήσει την πρόταση νόμου από το να φθάσει στην Ολομέλεια. Αλλού, αναφέρεται στη χθεσινή διαμαρτυρία των οδηγών ταξί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για τις τιμές των καυσίμων και τους ξένους Επίσης γράφει ότι οι κάτοικοι της Ρουάντα λένε “ποτέ ξανά” 20 χρόνια μετά την γενοκτονία.

The Cyprus Daily: “Ελαφριά επίπληξη” είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της  αναφέροντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης προέτρεψε χθες την Κύπρο να σταματήσει την κράτηση και χωρισμό των μεταναστριών από τα παιδιά τους. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να ακούσει τους οδηγούς ταξί οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου ξεπουλά, αφού η προσφορά από την Alfa για τη θυγατρική στην Ουκρανία είναι χαμηλότερη.