Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο  «Έφυγε ένας άριστος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι έχασε τη μάχη ο Τάσος Μητσόπουλος ο οποίος ωστόσο αφήνει πολιτική κληρονομιά το ήθος και την ευπρέπεια. Γράφει ακόμη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κήρυξε τριήμερο πένθος, τον επικήδειο στην αυριανή κηδεία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενώ η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα διεξαχθεί κανονικά. Σε άλλο θέμα της η εφημερίδα γράφει ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απορρίπτει τις επικρίσεις ότι στην περίπτωση των τραπεζών η Επιτροπή ενήργησε κατόπιν εορτής και τόνισε ότι έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής διοικητικά πρόστιμα ύψους 850.000 ευρώ. Αλλού η «Αλήθεια» κάνει λόγο για μάχη εξουσίας στα κατεχόμενα με τους Οζερσάι και Ναμί να τρέχουν με ιλιγγιώδεις πολιτικές ταχύτητες σε μια ξέφρενη κούρσα για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Έσβησε το άστρο της ακεραιότητας και της εντιμότητας»  στο κύριο θέμα της εφημερίδας  γράφει ότι βαθιά είναι η οδύνη και ο συγκλονισμός για το χαμό του Τάσου Μητσόπουλου και ότι πολύ φτωχότερη είναι από χτες η πολιτική ζωή της χώρας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι «παίζονται” πολλά στις Ευρωεκλογές, οι οποίες αποτελούν «Μια εκλογική αναμέτρηση υποβαθμισμένου ενδιαφέροντος αλλά πολλών διακυβευμάτων για όλες τις πολιτικές δυνάμεις». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στον τομέα του τουρισμού κήρυξαν πόλεμο κατά της εποχικότητας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο «Χάσαμε έναν σπάνιο άνθρωπο» γράφει ότι έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μητσόπουλος, ο πολιτικός που ξεχώρισε για το ήθος του. Αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε όπως η κηδεία τελεστεί δημοσία δαπάνη αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα και όπως κηρυχτεί τριήμερο πένθος από σήμερα μέχρι την Τρίτη κατά τη διάρκεια του οποίου θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε στρατόπεδα και δημόσιες υπηρεσίες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Ναμί και Οζερσάι ζήτησαν από ΗΠΑ και ΟΗΕ κατά τις επαφές τους να ασκηθούν πιέσεις προς τους Ε/κ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε τρεις μέχρι πέντε μήνες με όλες τις κινήσεις να συνηγορούν πως ετοιμάζουν μοντέλο Ταϊβάν. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι «αλλάζουν πορεία κατά 180 μοίρες ως προς τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Λάρνακας με την έναρξη των εργασιών για εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής λάσπης στον δυτικό βραχίονα του λιμανιού προς την παραλία των Φοινικούδων σε χώρο όπου θα κατασκευαζόταν η μαρίνα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τον τίτλο «Άλλα λένε και άλλα υπογράφουν» γράφει στο κύριο της θέμα ότι επιμένει σε εκποιήσεις ο Υπουργός Οικονομικών και πως «ο Αναστασιάδης μπορεί να μιλά για προστασία της πρώτης κατοικίας, όμως στο τρίτο μνημόνιο υπέγραψε επιτάχυνση των εκποιήσεων». Πρωτοσέλιδα η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία του Υπουργού Άμυνας, αναφερόμενη στο «πένθος για τον αδόκητο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου». Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για «ασθενοφόρα δια… πάσαν εξυπηρέτηση» γράφοντας ότι «από βαριά περιστατικά μέχρι ασθενείς που δυσκολεύονται στη διακίνηση τους εξυπηρετεί η Υπηρεσία Ασθενοφόρων» και πως υπάρχει ανάγκη για λειτουργία των τεσσάρων νέων σταθμών να κρίνεται επιτακτική.

Sunday Mail: Με τίτλο «Το νησί πενθεί για το θάνατο του Υπουργού»  και γράφει ότι ο ΥΠΑΜ Τάσος Μητσόπουλος πέθανε χτες μια μέρα αφότου υπέστη ρήξη ανευρύσματος αρτηρίας του εγκεφάλου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι όταν εγκρίθηκε το 2001 η νομοθεσία για το Γενικό Σύστημα Υγείας, υπήρχε συναντίληψη ότι η χώρα πραγματοποιούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του μετά από δεκαετίες συζητήσεων. «Ωστόσο», όπως προσθέτει το δημοσίευμα, «ύστερα από 13 χρόνια παραμένει απλά ένα σχέδιο στα χαρτιά». Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον οίκο Moody’s από αρνητική σε θετική.

Η Καθημερινή της Κυριακής: Με τίτλο «Συγκίνηση για τον Τάσο» γράφει στο κύριο της θέμα όπου φιλοξενεί φωτογραφία του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας ότι τα αισθήματα αγάπης όλων συνοδεύουν τον Τάσο Μητσόπουλο και την οικογένεια του. «Συγκίνηση για τον πολιτικό που ταύτισε το όνομα του με τη μετριοπάθεια και τη σύνεση πέρα και έξω από ακρότητες» προσθέτει. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για ασυνεννοησία και καχυποψία στις έρευνες για την οικονομία, γράφοντας ότι η σύσκεψη των εμπλεκομένων στις έρευνες για την οικονομία “έφερε στην επιφάνεια μαύρες τρύπες συνεννόησης και συντονισμού” με πιο εμφανές πρόβλημα τον αποκλεισμό από την ενημέρωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε ό,τι αφορά το εδαφικό στις διαπραγματεύσεις οι Τ/κ δίνουν μόνο Βαρώσι και νεκρή ζώνη επιμένοντας στη σκληρή θέση ότι ουδείς Τ/κ θα πρέπει να μετακινηθεί.

Η ΜΑΧΗ: Με τίτλο «Στο καλό Τάσο» όπου αναφέρεται ότι φτωχότερη είναι από χθες η Κύπρος καθώς εκτός από ένα αξιόλογο και με λαμπρό μέλλον πολιτικό πρόσωπο έχασε ένα σπάνιο χαρακτήρα που πάνω απ’ όλα ξεχώριζε για την τιμιότητα και της αξιοπρέπεια του και έναν άνθρωπο που ζούσε και πολιτευόταν προασπιζόμενος τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ξεκαθάρισε το θέμα του απευθείας εμπορίου με τις σχετικές διαβεβαιώσεις Φούλε να αποτελούν όπλο στη φαρέτρα του Προέδρου ενόψει της συνάντησης με Έρογλου. Σε άλλο της θέμα «η Μάχη» κάνει λόγο για ικανοποίηση της Λευκωσίας καθώς «η ΕΕ αναβαθμίζει τον ρόλο της στις προσπάθειες για στήριξη των διαπραγματεύσεων».