Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Φρεσκάρισμα με νέα πρόσωπα» που αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν τρεις νέοι Υπουργοί και οκτώ νέοι αξιωματούχοι. Αλλού αναφέρει ότι οι τρεις Δηκοϊκοί Υπουργοί αποχώρησαν με αιχμές κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου ενώ προσθέτει ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος αναλαμβάνει Πρέσβης στην Αθήνα. Σε άλλο ρεπορτάζ, η «Α» αναφέρει ότι παρουσιάστηκαν φουσκωμένα στοιχεία στη Βουλή για τους μισθούς των εκτελεστικών συμβουλών της ΚΤ και ότι ο Πανίκος Δημητριάδης επέρριψε την ευθύνη για μη αποστολή των σωστών στοιχείων σε υπάλληλο.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Αβέρ-off στα σχέδια Αναστασιάδη», η εφημερίδα  αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέτρεψε τις αποφάσεις του ΠτΔ για τον ανασχηματισμό και ότι το βέτο του ΔΗΣΥ άφησε εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος τους Κενεβέζο, Φωτίου και Πετρίδη. Αλλού αναφέρει ότι στη γνωστή βρετανική Natwest Bank στο Λονδίνο κατέληξε το ποσό των 256 χιλ. ευρώ της αποζημίωσης του Διοικητή της ΚΤ, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν με τις εξηγήσεις της. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι η έκθεση του ΕΚ που υιοθετήθηκε χθες είναι ‘κομμένη και ραμμένη’ στα μέτρα της Τουρκίας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπό τον τίτλο «Αλλαγές με δηκοϊκό χρώμα», στεγάζει το κύριό του θέμα που αναφέρει ότι διατηρείται το δηκοϊκό χρώμα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προειδοποιεί τον ΠτΔ με ανάλογη αντίδραση στο πεδίο της Βουλής. Αλλού αναφέρει ότι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου ετοιμάζουν αγωγές κατά της Τρόικας σε ευρωπαϊκά σώματα. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Φ» αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις αιτήσεις πολιτών που δεν διαθέτουν τρία χρόνια καταβολών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Κύριό της θέμα «Έφυγε ΔΗΚΟ-μπήκε ‘ΔΗΚΟ’» και γράφει για διορισμούς σκοπιμότητας από τον ΠτΔ και ότι πρόκειται για Υπουργικό με κομματικούς υπολογισμούς και στη βάση της συναλλαγής. Αλλού γράφει ότι έντονες επικρίσεις κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης διατυπώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος ότι εξαγγέλλει προτάσεις χωρίς διαβούλευση. Επίσης η «Χ» στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι εντοπίζονται επικίνδυνα στοιχεία στην έκθεση για την Τουρκία που υιοθετήθηκε χθες από το ΕΚ στο Στρασβούργο.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Ευρύς ανασχηματισμός στο Υπουργικό» αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ εμφανίζεται ενοχλημένο από το διορισμό μελών του κόμματος στο νέο Υπουργικό σχήμα. Αλλού αναφέρει ότι κάτοικος Λεμεσού που διαμένει σε μονάρι καλείται να πληρώσει το ποσό των 11,000 ευρώ για λογαριασμό νερού. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΑΗΚ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο για θέμα σπατάλης κονδυλίων.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Μίνι ανασχηματισμός», γράφει ότι ο ΠτΔ έδειξε την πόρτα σε τρεις δηκοϊκούς Υπουργούς αλλά κράτησε στη θέση του τον Υπουργό Ενέργειας. Αλλού αναφέρει ότι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ψήφισαν εναντίον της έκθεσης προόδου του ΕΚ για την Άγκυρα. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα προβάλλει τις επαφές του λεγόμενου υπέξ στην Ουάσινγκτον και την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αχμέτ Νταβούτογλου για το Κυπριακό.