Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο  «Δύο όχι στον Νικόλα από Αθηνά-Λακκοτρύπη»  και  γράφει ότι οι Αθηνά Κυριακίδου και Γιώργος Λακκοτρύπης απάντησαν αρνητικά σε πρόταση του Προέδρου του ΔΗΚΟ για θέση στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και ότι τις θέσεις καταλαμβάνουν οι Λάκης Μεσημέρης και Πετρούλα Αργυρού. Αλλού αναφέρει ότι αποφασίστηκαν οι πρώτες κυρώσεις από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας. Επίσης η «Α» αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΑΜ Φώτη Φωτίου ότι σύντομα θα πάει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για μείωση της στρατιωτικής θητείας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό τον τίτλο «Στο σφυρί το αρχαίο θέατρο των Σόλων», » αναφέρει ότι το θέατρο κινδυνεύει να περάσει στα χέρια του ψευδοκράτους καθώς τρεις οικογένειες στις οποίες ανήκει γη εντός του αρχαιολογικού χώρου απευθύνθηκαν στην Κυβέρνηση για να αγοράσει την περιουσία ή να την ανταλλάξει με χαλίτικη γη αλλά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι κρατικές υπηρεσίες δεν επέδειξαν ενδιαφέρον. Επίσης η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα αναφέρει ότι συγκεκριμένη εταιρεία μείωσε την τιμή του πακέτου των τσιγάρων από 20 ευρώ σε 19, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών περιπτέρων. Η «Σ» προβάλλει ακόμη τις αποκαλύψεις στο κρατικό ραδιόφωνο ότι έξι χιλιάδες περιουσίες βρίσκονται στο δρόμο της εκποίησης ενώ άλλες έχουν ήδη εκποιηθεί.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Χάος με τον φόρο ακινήτων» και αναφέρει ότι μάλλον δεν ολοκληρώνεται η καταγραφή όλων των ακινήτων και δεν θα επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα όπως η φορολόγηση των developers για ακίνητα χωρίς τίτλους. Αλλού αναφέρει ότι προκύπτουν σοβαρά πειθαρχικά και ενδεχομένως και ποινικά αδικήματα εναντίον υπαλλήλων του Υπ. Παιδείας για απόκρυψη εγγράφων σε σχέση με την υπόθεση «Αριστοτέλης». Επίσης ο «Φ» στο πρωτοσέλιδό του αναφέρει ότι επιδεικνύεται αυξημένο ενδιαφέρον από εταιρίες για την εγκατάσταση καμερών στους δρόμους με τη μέθοδο BOT.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Πλιάτσικο ΔΗΣΥ στο Συνεργατισμό»  που αναφέρει ότι η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ φέρεται να κινούν τα νήματα για προσλήψεις από την ‘πίσω πόρτα’ με ψηλούς μισθούς στο Συνεργατισμό παρά το ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για απολύσεις και ότι οι προσλήψεις αφορούν τη νεοσύστατη υπηρεσία για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αλλού αναφέρεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια με αφορμή την πρόταση στο Υπουργικό για μείωση της στρατιωτικής θητείας. Επίσης η «Χ» προβάλλει, με σχετική φωτογραφία, την αποφυλάκιση του Μουράτ Κανατλί.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Επιχειρηματικοί κολοσσοί πίσω από τη λύση», αναφέρει ότι μεγάλοι επιχειρηματίες του τόπου προβάλλουν τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν σε περίπτωση λύσης σε σεμινάριο που έγινε στις Βρυξέλλες. Αλλού αναφέρει ότι το Κτηματολόγιο βρίσκεται στη διαδικασία εκποίησης περιουσιών ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρώτη κατοικία. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι Ρώσος μεγιστάνας που δραστηριοποιείται στην Κύπρο έχει βοηθήσει ένα παιδάκι στην Πάφο το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

The Cyprus Daily:  Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Απειλή τα ναρκωτικά» και αναφέρεται σε στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν στην Κύπρο 14 άτομα από χρήση ναρκωτικών. Αλλού αναφέρει ότι δύο γυναίκες, προσκοπικά στελέχη, θα επιχειρήσουν πτώση με αλεξίπτωτο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας με αφορμή τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ.

Το «Κυπριακό Ποντίκι»: Με τίτλο «Πάρε-Δώσε», αναφέρεται σε ασαφείς τουρκικές «υποσχέσεις» στο εδαφικό και ότι πρόκειται απλά για βολιδοσκοπήσεις και όχι επίσημες προτάσεις. Η εφημερίδα αναφέρει σε άλλο θέμα ότι το PRIO άρχισε και πάλι τα σεμινάρια στις Βρυξέλλες για τα ‘οφέλη της λύσης’. Αλλού αναφέρεται στις διεργασίες στα κόμματα για τις ευρωεκλογές και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.