Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Έξοδο από την Κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία»  γράφει ότι η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου εγκρίθηκε με 97 ψήφους υπέρ και 81 κατά, δηλαδή με ποσοστά54,5% υπέρ και 45,5% κατά. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι παίζεται σήμερα το τελευταίο κεφάλαιο για τις αποκρατικοποιήσεις και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η γενικά η οικονομία μπαίνουν σε νέα εποχή, κάτι που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε ουτοπία. Αλλού γράφει ότι για την έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στη Βουλή, αναφέροντας ότι «όλα έγιναν λάθος από την Αστυνομία».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ:  Με κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο «Σχεδόν στα δύο χωρίστηκε το ΔΗΚΟ» προβάλλει επίσης την χθεσινοβραδινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, γράφοντας ότι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα εκφράζεται από το περιβάλλον Νικόλα Παπαδόπουλου, προσθέτοντας ότι ισχυρό ρεύμα καταγράφηκε και υπέρ της παραμονής. Αλλού γράφει ότι σήμερα πραγματοποιούνται οι επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα και ότι με εκπλήξεις δηλώνει ότι μεταβαίνει στην Αθήνα ο Κουντρέτ Οζερσάι. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσει το ΔΗΚΟ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Έβγαλε διαζύγιο το ΔΗΚΟ» προβάλλει στο κύριό του θέμα το αποτέλεσμα της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ και αναφέρει ότι το βασικό κριτήριο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής ήταν η έντονη διαφωνία του κόμματος με τους χειρισμούς του Προέδρου στο Κυπριακό μετά και τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου. Αλλού και κάτω από φωτογραφία από τη χθεσινή πορεία εργαζομένων στη Cyta γράφει ότι ζημιές πολλών εκατομμυρίων δημιουργούν οι απεργίες των εργαζομένων των ημικρατικών οργανισμών τόσο στην οικονομία ευρύτερα όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στον καταναλωτή. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει για άρθρο στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που προβλέπει εσαεί διασφάλιση δικαιωμάτων δημοσίου υπαλλήλου στους ημικρατικούς ενδέχεται να πυροδοτήσει νέα αναταραχή.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ώρα ευθύνης για το Κοινοβούλιο» και γράφει ότι στη δύναμη και στην υπευθυνότητα της λαϊκής αντιπροσωπείας απέναντι στο δημόσιο συμφέρον ακουμπά σήμερα την ελπίδα της η κυπριακή κοινωνία για να ανακοπεί η προσπάθεια ξεπουλήματος των Ημικρατικών, καθώς και για μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή σήμερα. Αλλού η «Χ» γράφει για κατακραυγή ένθεν κακείθεν της κατοχικής γραμμής για τη φυλάκιση του Μουράτ Κανατλί λόγω της άρνησής του να υπηρετήσει ως έφεδρος στον κατοχικό τουρκικό στρατό. Σε άλλο της θέμα προβάλλει έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία το 72% των Κυπρίων πιστεύει πως η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Το ΔΗΚΟ αποφασίζει έξοδο από την συγκυβέρνηση» προβάλλει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ χθες βράδυ και γράφει ότι οι τέσσερεις Υπουργοί του κόμματος αναμένεται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αμέσως μαζί με τους τρεις Προέδρους των Ημικρατικών που προτάθηκαν από το ΔΗΚΟ. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρεται στην προσπάθεια φιλόζωων να ιδρύσουν νέο κόμμα και να λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές. Αλλού γράφει ότι η Πάφος πενθεί την συγγραφέα Σίλα Χόκινς η κηδεία της οποίας τελέστηκε χθες στο Νέο Χωριό.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Καραδοκεί το χάος»  αναφέρεται στο κύριό της θέμα στα απεργιακά μέτρα που λαμβάνουν εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς και γράφει ότι εργαζόμενοι απειλούν πως αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις θα καταστραφεί η εργατική ειρήνη. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι Ε/κ και Τ/κ κόμματα ζήτησαν να τεθεί τέρμα στις λατομικές εργασίες στον κατεχόμενο Πενταδάχτυλο που έχουν καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον. Αλλού γράφει ότι η ΠΣΕΜ κάλεσε τους μαθητές όλων των λυκείων και των τεχνικών σχολών να απέχουν από τα μαθήματά τους σήμερα και να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή το απόγευμα για το θέμα των κομίστρων στα λεωφορεία.