Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με  τίτλο «Ευρύτατος Ανασχηματισμός», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας και θα αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο ΔΗΚΟ πριν ασχοληθεί με τον ευρύτατο ανασχηματισμό. Αλλού, γράφει ότι ερευνώνται όλες οι γκρίζες επενδύσεις του προηγούμενου ΔΣ της CYTA, ενώ για πρώτη φορά ανατέθηκε ρόλος και στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι στην Ουκρανία αποφυλακίζεται η ηγέτις της αντιπολίτευσης, ενώ ο Γιανούκοβιτς μιλά για πραξικόπημα.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με  τίτλο «Έχουμε πλέον κοινό στόχο» φιλοξενεί στο κύριο του θέμα συνέντευξη του Τ/κ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι η ε/κ και η τ/κ Δεξιά μπορούν να φέρουν τη λύση στο Κυπριακό, ενώ η Αριστερά δεν τα κατάφερε. Αλλού, γράφει για τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Βρετανία για τις Βάσεις και παραθέτει χάρτες με τις περιοχές που επηρεάζονται. Σε άλλο του θέμα, φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι έρχονται ανακοινώσεις για την Αμμόχωστο.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με ‘ακομμάτιστους’ το νέο Υπουργικό», γράφει ότι Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ προκρίνουν πλήρωση των τεσσάρων κενωθεισών θέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της αποχώρησης του ΔΗΚΟ, με άτομα που θεωρούνται ευρείας αποδοχής. Αλλού, γράφει ότι στράγγισε από ρευστότητα το παζάρι, καθώς πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, άλλες αδυνατούν να εισπράξουν και άλλες διαλύονται εκουσίως. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι καυτή αναμένεται να είναι η εβδομάδα που μπαίνει για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς αναμένεται το ναι από το ΔΗΚΟ στις αποκρατικοποιήσεις και ένα τριήμερο μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους στην ΑΗΚ, CYTA και Αρχή Λιμένων.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Μελέτη για την Αμμόχωστο», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν μελέτη για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου με βάση ένα μοντέλο «πράσινης ανάπτυξης». Αλλού, γράφει ότι πίστωση χρόνου δίνει η Τρόικα στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις με εξαίρεση τις ιδιωτικοποιήσεις. Σε άλλο της θέμα, ο «Φ» γράφει ότι η Άγκυρα ζητά από τις Βρυξέλλες επιπλέον κονδύλια για εκπαίδευση της ‘κρατικής μηχανής’ του τ/κ συνιστώντος κρατιδίου, επιχειρώντας να διασφαλίσει ανεξαρτήτως λύσης, απευθείας εμπόριο-πτήσεις και εκπροσώπηση των Τ/κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Καθημερινή της Κυριακής:  Κύριο της θέμα με τίτλο «Παραβίαση ΑΟΖ ίσον τέλος διαλόγου», φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει ότι εάν επαναληφθούν οι παρενοχλήσεις από την Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες. Αλλού, γράφει ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν δήλωσε στην «Κ» ότι μια λύση του Κυπριακού θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες συνεργασίας ΕΕ-ΝΑΤΟ. Σε άλλο της θέμα γράφει για γεωπολιτικά παιγνίδια που παίζονται στην Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Η Μάχη: Με τίτλο «Νέες περιπέτειες», γράφει ότι στο Προεδρικό Μέγαρο προχωρούν ήδη στις πρώτες σκέψεις ανασχηματισμού, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι ευρύτατος και ο οποίος θα έρθει αμέσως μετά την επισημοποίηση της απόφασης του ΔΗΚΟ. Αλλού, γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία δεν εγείρει συνταγματικό κώλυμα ως προς τις αποκρατικοποιήσεις και ανάβει το πράσινο φως. Σε άλλο της θέμα, φιλοξενεί συνέντευξη της Ανθούλας Αλεξάνδρου, ο οποία διηγείται τις απίστευτες εμπειρίες και δοκιμασίες που πέρασε.

Sunday Mail: Με τίτλο «Όλα τα μάτια στην επόμενη κίνηση του ΔΗΚΟ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι τέσσερεις Υπουργοί του ΔΗΚΟ παρουσιάζονται εξοργισμένοι με την ημερομηνία εξόδου τους από την Κυβέρνηση, όπως αυτή τέθηκε από το Εκτελεστικό Γραφείο, καθώς τους στοχοποιεί στα μάτια της κοινής γνώμης ως φιλοχρήματους. Αλλού, γράφει για την απελευθέρωση της ηγέτιδας της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος μέχρι τη μεταρρύθμιση στην Εθνική Φρουρά και τη μείωση της θητείας.